kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
15 Kasım 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Son kahramanı halk uğurladı

15.11.2008
Emekli albay Mustafa Şekip Birgöl için 1. Ordu'da görkemli bir tören düzenlendi. Camideki cenaze namazına binlerce kişi katılınca izdiham yaşandı..
İLİŞKİLİ HABERLER
Son kahramanı halk uğurladı
Kurtuluş Savaşı'nın son gazisi emekli piyade albay Mustafa Şekip Birgöl, devlet töreniyle son yolculuğuna uğurlanırken binlerce kişi de Atatürk'ün son askerinin arkasından yürüdü. Birgöl için ilk tören sabah saat 11.00'da 1. Ordu Komutanlığı'nın Selimiye Kışlası'nda başladı. Törene, Birgöl'ün kızı İpek Artunç, eşi ve torunları ile diğer yakınlarıyla birlikte Meclis Başkanı Toptan, Başbakan Yardımcısı Yazıcı, Genelkurmay Başkanı Başbuğ, emekli Genelkurmay Başkanlarından Yaşar Büyükanıt, Hüseyin Kıvrıkoğlu ve kuvvet komutanlarının yanı sıra DSP lideri Sezer, MHP Genel Başkan Yardımcısı Vural, Vali Güler, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş, ile gaziler ve vatandaşlar katıldı. "Son Gazi Emekli Albay Mustafa Şekip Birgöl 1903-2008'' yazısı ile etrafı kırmızı beyaz çiçeklerle bezeli gazinin üniformalı gençlik fotoğrafının arkasına konulduğu katafalkın önünde ise gazinin İstiklal Madalyası yer aldı. Naaşı başında Genelkurmay Başkanlığı Kurtuluş Takımı askerleri nöbet tuttu.

SON ÇILGIN TÜRK
Başbakan vekili olarak konuşan Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, "Birgöl'ün şahsında, bütün şehit ve gazilerin manevi huzurunda söz veriyoruz ki; Türkiye Cumhuriyeti ebediyete kadar yaşayacaktır" dedi. Birgöl için Selimiye Camisi'ndeki cenaze törenine binlerce kişi katıldı. Caminin avlusu yetersiz kalınca çok sayıda vatandaş, içeri giremedi. Bir grup Kore ve Kıbrıs gazilerinin de bulunduğu bir grup cami dışında kaldı. Namazın ardından Birgöl'ün tabutu top arabasında askeri bando ve oluşturulan kortej eşliğinde taşındı. Cenazenin geçtiği güzergahlarda vatandaşlar bayrak sallayıp karanfiller attı. Son gazisinin cenazesi Karacaahmet'te toprağa verildi.

Yalçın BEL - Güngör KARAKUŞ - Erdoğan YAPIK - SABAH
Haberin fotoğrafları