kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
14 Kasım 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Dünya Obama koleksiyonunu giyecek

Giriş Saati : 14.11.2008 10:49
Güncelleme : 14.11.2008 22:33
Yeni Haber
Obama hayranlığı dünyanın önemli bir bölümünü olduğu gibi Bosna'yı da sardı.

ABD'deki 4 Kasım başkanlık seçimlerinde başkan seçilen ve 20 Ocak'ta görevine başlayacak olan Barack Obama, Bosna'da büyük bir tekstil şirketinin ürünlerine ilham kaynağı oldu.

Obama'nın sadece ABD başkanı olacak olması değil, şık giyiniyor olması da Bosna'nın merkezindeki Travnik şehrinde 56 senedir faaliyet gösteren Borac konfeksiyon fabrikasında üretilen erkek takım elbiselerinin üretiminde dönüm noktası oldu. Yılda bir milyon adet takım elbise üreten Borac şirketi, Max Trend koleksiyonu çerçevesinde "Obama tarzı" erkek takım elbisesini piyasaya sürdü.

Borac konfeksiyon fabrikası Pazarlama Müdürü Ahmet Curiç, Obama markasının bu yılın haziran ayında lanse edildiğini belirterek, "ABD seçim kampanyasında karşımızda son derece şık giyimli, gelecek vaadeden ve yeni bir trend getiren bir kişiyi gördük. Kendisinin giyim tarzı ve şıklığı bizim son on yılda üretim programımızda yakalamak istediğimiz çizgiydi. 'İşte bu' dedik. Şıklığın simgesi böyle olmalı. Ve Obama koleksiyonu bir bakıma bilinç altında doğdu.Obama'nın şıklığı bir simge oldu. Yeni bir imaj doğuyor. Bunun takipçisiyiz" şeklinde konuştu.

Pazarlama müdürü Curiç üretim salonunu gezdirirken elinde Obama koleksiyonuna ait erkek elbise takımıyla mikrofonlarımıza yaptığı açıklamada ise "Biz bu koleksiyon ile dünyayı giydirmek istiyoruz. Çünkü dünyanın dışında kalmayı değil dünya ile birlikte olmayı hedefliyoruz. Yılda 1 milyon takım elbise üretiyoruz" diye konuştu.

1992 yılında Bosna'da patlak veren savaşta kapanan fabrika 1996 yılında sıfırdan başlayarak Balkanlarda önemli tekstil üreticisi konumunu yeniden ele geçirmeyi başardı.

Obama koleksiyonunun üretiminde rol alan Aliye Nurkovic, Obama koleksiyonunu ürettikleri için çok mutlu olduklarını ve bu yeniliğin yeni bir imaj kazandıracağını söyledi. Hamdiye Mesevic ise, Obama koleksiyonunun 2 bin kişinin çalıştığı fabrikaya yeni açılımlar getireceğini belirtti.

İHA