kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
14 Kasım 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Yeni başkan Obama ve eşi Michelle kampanya boyunca iki kızını yanlarından ayırmadı.

'Kendime karşı bile sabırlıyım'

13.11.2008
Başkalarına olduğu gibi kendime karşı da sabırlı olmayı öğrendim. Karım Michelle de karakterimde olan birkaç gelişimden birisi.....
Bu son birkaç yılda daha sabırlı olmayı öğrendim, başkalarının yanı sıra kendime karşı da. Eğer öyleyse, bu, karım Michelle'e atfettiğim karakterimdeki birkaç gelişimden birisi. O, Güney Yaka'nın çocuklarından biri, Chicago'daki ilk yılımda ziyaret etmek için çeşitli saatler geçirdiğim bungalov tipi evlerden birisinde büyütülmüş. Bana her zaman bir anlam veremiyor; Gramps ve Yaşlı Adam gibi ben de hayalperestlerden birisiyim. Onu Hawaii'ye ilk götürüşümde Gramps'in nasıl kaburgalarımı dürttüğünü ve Michelle'in tamamen bir "bakıcı" olduğunu söylediğini hatırlıyorum. Öbür taraftan Toot, karım olacak insanı "duyarlı bir kız" olarak tanımlamıştı; Michelle'in büyükannemin en yüksek şekilde övgüsü olarak anladığı şekilde.

AİLEDE ARKA ARKAYA ÖLÜMLER
Nişanlanmamızdan sonra, Michelle'i ailemin diğer yarısıyla tanıştırmaya götürdüm. Orada da çabuk bir başarıydı, çünkü kısmen sözcük dağarcığındaki Luoca kelime sayısı çok geçmeden benimkini geride bıraktı. Alego'da, Auma'ya kendisinin bir film projesinde yardım ederek, büyükannenin hikâyelerinin daha fazlasını dinleyerek, ilk geldiğimde özlediğim akrabaları ziyaret ederek iyi vakit geçirdik. Buna rağmen kırsal bölgeden uzakta Kenya'daki yaşam daha da zorlaşmıştı. Ekonomi, yozlaşma ve sokak suçlarındaki karşılıklı bir yükselişle daha da kötüye gitmişti. O sene başka ölümler de vardı. Michelle'in babası, bildiğim en iyi ve nazik insan, kızını kocasına veremeden önce öldü. Büyükbabam Gramps, birkaç ay sonra uzamış bir prostat kanseri nöbetinden sonra, öldü. Bir İkinci Dünya Savaşı gazisi olarak Honolulu'ya yukarından bakan Punchbowl Ulusal Mezarlığı'na defnedilmeye hak kazandı. Bu kalp ağrılarına rağmen, Michelle ve ben evlilik planlarımızda ilerlemeye karar verdik. Muhterem Jeremiah A. Wright, Jr., töreni Doksan-Beş ve Parnell'de Trinity Birleşmiş Hıristiyan Kilisesi mabedinde gerçekleştirdi. Kabul töreninde herkes çok iyi görünüyordu, yeni teyzelerim keklere, yeni amcalarım kiralık smokinlerinde kendilerine hayran kalıyordu. Johnnie oradaydı, Jeff ve Scott'la bir kahkaha paylaşıyordu, Hawaii'den eski arkadaşlarım ve Hasan, kolejden oda arkadaşım vardı.