kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
14 Kasım 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Gaziantep'teki savaş müzesi Fransız basınında

Giriş Saati : 14.11.2008 10:15
Güncelleme : 14.11.2008 22:33
Yeni Haber
Fransa'da yayımlanan Le Figaro gazetesi, Gaziantep Şahinbey Belediyesinin yaptırdığı ve Antep Harbini anlatan eserlerin yer aldığı Savaş Müzesinde, savaşa katılan Fransız askerlerinin eşyasının sergilenmesi için bir oda ayrılmasına geniş yer verdi.

Le Figaro gazetesinin Türkiye temsilcisi Laure Marchand tarafından kaleme alınan haberde, 1921 yılındaki muhaberede ölen Fransız askerlerinin anısı için müzede özel bölüm açıldığı Fransız okuyuculara duyuruldu.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...


Haberde, Şahinbey Belediye Başkanı Ömer Can'ın, Antep Harbine katılmış Fransız askerlerinin, ailelerinin hatıralarını, eşyasını ve o anlamda kullanılabilecek materyallerini bu odada sergilemek istedikleri yolundaki açıklamalarına geniş yer verildi.

Haberde, 1919 ve 1921 yılları arasında bölge meydana gelen tarihi gelişmelere ve bugün İskenderun'da bulunan Fransız askeri mezarlığına da ayrıntılı bir biçimde değinildi.

Gaziantep ile ilgili bilgilerin de verildiği haberde, her yıl 25 aralıkta kentte bayram ilan edilerek, Fransız askerlerinin bölgeyi terk edişinin kutlandığı hatırlatıldı.

Fransa'da Ermenilerin 1915 olaylarıyla ilgili iddiaları doğrultusunda kabul edilen yasa ve Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin seçilmeden önce Türkiye'nin AB üyeliğine karşı koyduğu tavrın, kentte Fransa'ya tepkiyi artırdırdığı ifade edilen haberde, bu tavrın son iki yıl içinde biraz yumuşadığı yorumu yapıldı.

AA