kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
14 Kasım 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Putin'in partisi Birleşik Rusya, Meclis'te anayasa değişikliği için gereken üçte ikilik çoğunluğu elinde tutuyor. Putin'in önümüzdeki yıl tekrar başkan olması bekleniyor.

Efsane geri dönüyor

14.11.2008
Rusya Başbakanı Putin, ekonomik krizin popülaritesini etkilemesinden çekindi, kendisini tekrar devlet başkanlığına taşıyacak anayasa değişikliğini apar topar bugüne çektirdi..
Gidip gidip geri dönen siyasilere Rusya'dan da bir isim ekleniyor. Hem de 12 yıllığına geri geliyor. 4'er yıldan iki dönem üst üste devlet başkanlığı yapan Vladimir Putin, anayasa daha fazlasına izin vermediği için görevi bırakmıştı. Ancak yerine getirdiği Dimitri Medvedev, anayasayı değiştirerek selefinin iktidara dönmesi için düğmeye bastı. Ekonomik kriz dolayısıyla popülerliğini ve gücünü yitirmek istemediği söylenen Putin, en geç önümüzdeki yıl tekrar devlet başkanı olmaya hazırlanıyor.

İŞSİZLİK KAYBETTİRİR ENDİŞESİ
Mayıs ayında seçilen Medvedev'in bu değişimi dört yıllık görev süresinin sonuna doğru yapması bekleniyordu. Ancak artması beklenen işsizlik, petrol fiyatları ve azalan gelir tablosunun seçimi kaybetmesine yol açabileceğini düşünen Putin, değişikliği öne aldırdı. Meclisin alt kanadı Duma'da normalde aylar alacak bir süreçten geçmesi gereken değişiklik hızlı işleyişiyle bugüne alındı. Putin'e 6'şardan iki kez üst üste tekrar göreve dönme imkânı tanıyacak yasanın birkaç haftada çıkması planlanıyor. Rus Vedomosti gazetesine konuşan yetkililere göre Medvedev, bazı "istenmeyen sosyal reformları" yasalaştırıp istifasını verecek. 2009'un ortalarında erken seçim kararı alacak.