kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
14 Kasım 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"El Kaide halen ABD için en büyük tehdit"

Giriş Saati : 14.11.2008 10:37
Güncelleme : 14.11.2008 22:33
Yeni Haber
CIA Başkanı Michael Hayden, El Kaide'nin halen ABD için en büyük tehdit olduğunu belirtti. Usame Bin Ladin'in köşeye sıkışmış halde bulunmasına rağmen, terör ağının özellikle Pakistan'daki sorunlu bölgede kendini yenilediğini kaydeden Hayden, bu durumda El Kaide'nin ABD için tek büyük tehdit olduğunu yineledi.

CIA Başkanı Michael Hayden, ABD'yi tehdit eden unsurlar konusunda Washington'da yaptığı konuşmada, El Kaide'yi değerlendirdi.

El Kaide'nin ABD için tek ve en büyük tehdit olduğunu ifade eden Hayden, Usame Bin Ladin'in operasyonel yapı içinde çok etkin olamadığını ancak örgütün özellikle Pakistan'da yeniden yapılanmak için gerekli zemini bulduğuna dikkat çekti.

Hayden, geçtiğimiz yıl içerisinde El Kaide'nin birçok liderinin öldürüldüğünü ancak örgütün Pakistan gibi sorunlu bölgelerde yeniden yapılandığını kaydederek, burada operasyon düzenlemenin pek de kolay olmadığının altını çizdi. İslamabad yönetimi ile Washington arasındaki ilişkilerin, Pakistan'ın sınır bölgesinde varlıklarını sürdüren El Kaide ve Taliban militanları nedeniyle sık sık yükseldiğine işaret eden Hayden, sınır ihlali yapan militanların, Afganistan'da görev yapan Amerikan ve NATO askerlerine saldırı düzenlediklerini ifade etti.

Öte yandan CIA Başkanı Hayden, yeni başkan Obama döneminde görev başında kalıp kalmayacağına ilişkin soruları yanıtlamaktan kaçındı. Bu arada Obama'nın, göreve başladığı andan itibaren tüm istihbarat teşkilatının başındaki isimleri değiştirmeyi planladığı biliniyor.

İHA