kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
14 Kasım 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Prensesin 6 günlük cenaze töreni

Giriş Saati : 14.11.2008 10:59
Güncelleme : 14.11.2008 22:33
Yeni Haber
Kanser nedeniyle 2 Ocak'ta yaşamını yitiren ve o tarihten bu yana naaşı özel yöntemlerle korunan Tayland Prensesi Galyani Vadhana'nın cesedi 6 gün sürecek cenaze törenlerinin ardından yakılacak.

84 yaşında ölen ve yardımseverliği sebebiyle halk tarafından çok sevilen Vadhana için başkent Bangkok'taki Sanam Luang meydanında Tai kültürüne ve tarihine uygun olarak görkemli bir krematuar yaptırıldı.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...

Prenses'in küllerinin konulacağı altından kavanozun yapımının da tamamlandığı ve kavanozun yapımında 2 kilogram altın kullanıldığı öğrenildi. Kavanozun süslemede kullanılan diğer değerli taşlarla birlikte ağırlığının 2,5 kilograma ulaştığı belirtildi.

Prensesin naaşı yarın bulunduğu Büyük Saray'dan alınarak krematuara getirilecek ve yakılacak. Törenlerin Pazar günkü bölümünde ise küller toplanacak. Prensesin külleri törenlerin bitiminde dünyaca ünlü Zümrüt Buda Tapınağı'nda muhafaza altına alınacak.

Cenaze törenleri sebebiyle Tayland'da üç günlük yas ilan edildi. Bütün okullar ve resmi dairelerde her sabah göndere çekilen bayraklar bugünden itibaren yarıya indirilirken, televizyon ve radyolardaki bütün eğlence programlarına ara verildi. Halk üç gün boyunca küllerin rengini ve yerel inanışa göre cenneti temsil eden siyah, gri ve beyaz giyinmeye teşvik edildi.

62 yıl dünyanın en uzun süreyle tahtta kalan lideri olan Tayland Kralı Bhumibol Adulyadej'in kızkardeşi olan Galyani Vadhana, 6 Mayıs 1923'te Londra'da doğmuştu. Bir çocuk annesi olan Prenses özellikle sağlık sorunu olan tebaasına yardım elini uzatması sebebiyle çok seviliyordu.

CİHAN