kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
14 Kasım 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Oktay Yıldırım

'Çocuğunu öldürürüz'

13.11.2008
Sanık Ali Yiğit, Ümraniye'deki el bombalarının Oktay Yıldırım'a ait olduğunu söyledi, "İfade değiştirmem için beni tehdit etti" dedi..
Ergenekon davasının 13. duruşmasında dün sorgulara devam edildi. Silivri Ceza İnfaz Kurumları Kampusu'ndaki salonda 3 numaralı tutuksuz sanık Ali Yiğit ifade verdi. Yiğit, geçen duruşmadaki sorgusunda "Bombaları ne ben gördüm ne de imha kararı veren mahkeme" diyen Oktay Yıldırım'ı suçladı. "Kilit isim" olarak anılan ve 40 gün tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilen Yiğit, önceki ifadelerini doğruladı. Yiğit, Ümraniye'deki bombaların bulunduğu evin dayısı Mehmet Demirtaş'ın kayınpederine ait olduğunu, 8 ay kirada oturduğunu, olaydan 20 gün önce evi boşalttığını belirtti. Yiğit, Oktay Yıldırım'ı 4 yıl önce dayısı Demirtaş'ın LPG istasyonunda tanıdığını anlatarak, şöyle dedi: "Dayım bana 2006'da manav açtı. Manava Yıldırım gelip gidiyordu. Demirtaş beni çok iyi tanıyor. Evde çatıda olan bombaları babam görmüş. Dayım 'bombaların Oktay Yıldırım'a ait olduğunu ve kimseye söylemememizi' istedi. Babam Trabzon'a gitti. İhbar ettiğini bilmiyordum. Manavımı kapatıp taksicilik yapmaya başladım. Bir gün bomba imha ekiplerini, boşalttığım evin önünde gördüm. Polislerle beraber kardeşimdeki anahtarı almaya gittik. Polisler çatıda bombaları buldu. İfadem alındı. Beni polisin kolladığı yalandır."

ARACININ BİJONLARI GEVŞETİLMİŞ
Yiğit, tutukluyken aynı koğuştaki dayısı Demirtaş ve emekli astsubay Yıldırım tarafından tehdit edildiğini söyledi. Yıldırım'ın 'El bombalarını eve polisin koyduğunu, bombaların silah kaçakçılığı yapan babasına ait olduğunu' söylemesini istediğini öne süren Yiğit, aksi halde, 1 yaşındaki oğlunu öldüreceğini, "Bunu bizzat benim yapmam gerekmiyor. Dışarıdaki arkadaşlarım bunu halleder" diye konuştuğunu iddia etti. Yiğit, "Tekirdağ Cezaevi'nde ise bir avukat gelerek tehdit etti. Tehditle Oktay Yıldırım lehine ifade vermemi istedi" dedi. Halen tehdit telefonları aldığını ifade eden Yiğit, "20 gün önce bir servis minibüsü aldım. 10 gün önce de işe gitmek yola çıktım. Ancak lastiklerin oynadığını gördüm. Baktığımda bijonların gevşetildiğini fark ettim" diye konuştu. Yılmaz tehditlerden rahatsız olduğunu vurgulayarak koruma istedi. Tutuklu sanıklarından Hayrettin Ertekin ise 26 Kasım'da geçireceği kalp kapakçığı ameliyatını gerekçe göstererek tahliyesini istedi.
Haberin fotoğrafları