kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
14 Kasım 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Sol Bloğun umutları suya düştü

Giriş Saati : 14.11.2008 12:51
Güncelleme : 14.11.2008 22:33
Yeni Haber
Seçim ittifaklarını düşünen Sol Blok'ta büyük çatlak. Daha seçime girmeden büyük ihtilafların çıktığı sol blokta yollar ayrıldı. Bu konuda uzun bir süredir görüşmelerin yapıldığı basına yansırken, ekonomik politikalar üzerinde anlaşılamadığı gerekçesiyle bu sabah bir bildiri yayınlandı. Çevre Parti'nin eş başkanları bu bildiride Sol Parti politikalarında kesinlikle taviz vermek istemediğini ifade etti.

Partilerin görüşmeler için seçilen temsilcileri bu zamana kadar değişik vesilelerle bir araya gelmişti. Dün öğleden sonra yapılan son toplantıda, artık birlikte bir noktaya varılamayacağı kanaatine varıldı. Çevre Parti temsilcisi Mikaela Valterson, ellerinden geleni yaptıklarını söylerken, "Sol Parti hiç taviz vermedi bu zamana kadar. Artık meseleyi biz parti liderlerine bıraktık" dedi.

Anlaşmazlığın en çok vergi konusunda yaşandığı, Sol Parti'nin vergilerin arttırılmasından yana olduğu ve diğerlerinin buna pek yanaşmadığı öğrenildi. Sol Parti'deki asıl sıkıntının, Sosyal Demokrat lideri Mona Sahlin'in bir gafına dayandığı konuşuluyor. Zira televizyondaki bir açıklamasında Mona Sahlin, "Sol Parti meselesini kapatıyoruz" demiş, Sol Partililer de buna çok tepki göstermişti.

Sol Parti temsilcisi Ulla Andersson, korkusunun; Çevre Parti'nin Sol Parti'yi hiç istemediğini, dolayısıyla da problem aradıklarını söylerken, parti liderlerinin bu tıkanıklığı çözeceklerine inandığını ekledi. Sosyal Demokrat temsilcisi Thomas Östros ise umutlu olduğunu, partililerin birbirine daha yaklaştıklarına inandığını iddia etti.

CİHAN