kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
14 Kasım 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

''Kayıp Otobüs'' artık TRT'nin...

Giriş Saati : 14.11.2008 13:32
Güncelleme : 14.11.2008 22:33
Yeni Haber
Yönetmenliğini gazeteci Fevzi Tanpınar'ın yaptığı, 1964'te Larnaka'dan işlerine gitmek üzere ayrılan ve 43 yıl sonra bir Rum köyündeki kuyuda cesetleri bulunan 11 Kıbrıs Türkü'nün hikayesini anlatan ''Kayıp Otobüs'' belgesel filminin TV yayın haklarını Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu (TRT) aldı.

Hem ulusal, hem de uluslararası TV yayın haklarını satın alan TRT, belgeselin ilk gösterimini, KKTC'nin 25. kuruluş yıl dönümü nedeniyle, yarın saat 16.45'te TRT-1'de yapacak.

Konuyla ilgili açıklama yapan Tanpınar, Kayıp Otobüs'ün tüm TRT kanallarında yayımlanabileceğini belirterek, ''Kayıp Otobüs belgesel filmi aynı zamanda yurt dışında da bu yöntemle görücüye çıkmış olacak. Yurt dışı TV yayın hakkını da elinde bulunduran TRT, sanıyorum Kayıp Otobüs filmini en kısa zamanda tüm kıtalara kolaylıkla yaygın olarak ulaştırabilecek'' dedi.

Tanpınar, filmin öncelikle kendi halkı huzurunda takdir toplamasının ve ardından uluslararası festivallerde başarı sağlamasının önemine dikkat çekerek, ''Kayıp Otobüs'' belgesel filminin bu sınavlardan başarıyla çıktığını kaydetti.

Yönetmen Tanpınar, ''Film açısından gelinebilecek en iyi nokta ise uluslararası yayıncı bir kuruluş tarafından satın alınması ve hem ekranlarında yayımlanması, hem de uluslararası pazara sunulmasıdır. Bu aşamayı da TRT aracılığıyla başarıyla tamamlamış olmanın mutluluğunu ve heyecanını yaşıyorum'' dedi.

Tanpınar, bu motivasyonun gelecek yıl çekeceği yeni belgesel filmleri için de önemli katkı sağladığını belirtti.

AA