kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
12 Kasım 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Bakan Günay, Londra trafiğinin azizliğine uğradı

Giriş Saati : 12.11.2008 15:47
Güncelleme : 12.11.2008 16:31
Yeni Haber
Dünyanın en büyük turizm etkinliği için Londra'ya giden birçok ülkeden "turizm liderleri"nin kentin trafiğin azizliğine uğradığına dikkat çekilerek, böyle bir gelişmenin, 2012 Olimpiat Oyunları açısından hiç de bir iyi alamet olmadığı belirtiliyor.

The Times gazetesi, Londra trafiğini eleştirdiği haberinde, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'nın başına gelenlerini de aktardı. The Times gazetesi, 2012 Olimpiyat Oyunlarını tanıtanları mahcup eden bir dizi olayın olduğunu belirterek, "Londra'daki otobüs ve trenlerine binen, tüm dünyadan turizm liderleri yolda kaldı" diye yazdı.

İngiltere Turizm Bakanı Barbara Follett'nin, metro sorunları ve yoğun bir trafik tıkanıklığının, Londra'nın doğusundaki bir Olimpiyat merkezindeki düzenlenen dünyanın en büyük turizm etkinliğine katılan 50 bin kadar kişinin geç kalmasına yol açtığı için özür dilediğini kaydeden gazete, söz konusu etkinliğin, binlerce delegenin yolda kalması nedeniyle geç açıldığını kaydetti. Gazete şöyle devam etti:

" Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Docklands hafif tren sistemindeki bir tren arıza yapması ve yolcuların yönlendirildiği otobüslerin trafiğe takılması üzerine basın toplantısına 25 dakika geç kaldı. Günay da, trafiğin (2012 yılında) sorun yaratacağı açıktır. Halbuki ben İstanbul trafiğinin yeterince kötü olduğunu sanıyordum' dedi."

(ANKA)