kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
12 Kasım 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

DP'de Ak saçlılar harekete geçti

Giriş Saati : 12.11.2008 15:59
Güncelleme : 12.11.2008 16:31
Yeni Haber
Demokrat Parti'nin 9'ncu olağan büyük kongresi 15-16 Kasım'da Ankara Atatürk Spor Salonu'nda yapılacak. Kongre öncesi kulisler hız kazanırken, eski DYP'lilerin de harekete geçtiği belirtiliyor. Genel Başkan Süleyman Soylu, Genel Başkan Yardımcısı Nevval Sevindi ve Ramazan Yazgan'ın dışında Çiller döneminin bakanlarından Refaiddin Şahin de, kongrede genel başkanlığa adaylığını koyacak. Şahin'in adaylık kararı kulislerde "DP'de aksaçlılar harekete geçti" şeklinde yorumlanırken, Şahin, "durumdan vazife çıkardım, DP'nin bir misyonu var, duruma el koymak mecburiyetindeyiz ve el koyuyoruz" diye konuştu.

Demokrat Parti'de, 9'ncu olağan büyük kongre 15-16 Kasım'da Ankara Atatürk Spor Salonu'nda gerçekleştirilecek. Kongrenin ilk gününde genel başkanlık seçimi yapılacak ve bin 250 delege genel başkan ve parti organları seçimleri için oy kullanacak. Kongrenin ikinci gününde ise tüzük değişiklikleri görüşülecek ve Genel İdare Kurulu ile Merkez Karar Kurulu ve Yüksek Haysiyet Divanı üyelikleri için seçim yapılacak.

AKSAÇLILAR DURUMA EL KOYACAK

DP'nin hafta sonunda yapılacak kongresine 9'ncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in de davet edildiği kaydedilirken, kongre öncesinde genel başkanlık yarışı da hız kazandı. Kongre yarışının Genel Başkan Süleyman Soylu, Genel Başkan Yardımcısı Nevval Sevindi ve daha önce adaylığını açıklayan Ramazan Yazgan arasında geçmesi bekleniyordu ancak kongre öncesinde sürpriz bir isim daha genel başkanlığa adaylığını koydu. Bir süredir, partinin gidişatı ve Soylu'nun yönetimi konusunda eleştirilerde bulunan, eski genel başkan Çiller döneminin etkili isimleri 9'ncu olağan büyük kongrede "gidişata" müdahale etmek üzere harekete geçti. Partinin aksaçlıları olarak bilinen duayen isimleri Refaiddin Şahin ismi üzerinde birleşti.

REFAİDDİN ŞAHİN ADAY OLACAK

Bir süredir adaylık konusunda nabız tutan Şahin, dün eski DYP'lilerle yapılan toplantıda adaylığını kesinleştirdi. ANKA'ya açıklamada bulunan Şahin adaylığı konusunda karar verdiklerini kaydederken, aday olma gerekçesini ise şöyle dile getirdi:

"Hal ve gidişten memnun olmayan herkes bizimle birlikte. Bugün misyondan sapma var, partinin ilkelerinden, siyasi anlayışından ve prensiplerinden sapma var. Bu misyon gereği gibi temsil edilemiyor. Kongrenin üzerinden 10 aylık süre geçti ancak mevcut durumun daha da geriye götürüldüğü görülüyor. 4 Kasım'da parti yönetimi bizi toplantıya çağırdı. Eleştirilerimizi yaptık ve "bu dava sahipsiz değil, bu duruma el koymak mecburiyetindeyiz, el koyuyoruz' dedik. Bugün de bu sözümüzün arkasındayız. Keşke başarılı olsalardı biz de el koymaya gerek kalmadan bir kenarda, partinin tecrübeli isimleri olarak katkımızı sürdürebilseydik. Ancak böyle olmadı. Tabandan, teşkilatlardan da adaylığımız yönünde büyük baskı ve istek var, durum böyle olunca bütün bu talepleri dikkate alarak durumdan vazife çıkardık. Duruma el koymak mecburiyetindeyiz ve el koyuyoruz."

"KİMİNİN OYU KİMİNİN DUASI"

Kongrede, DP misyonuna sahip çıkan, gidişattan memnun olmayan herkesin desteğini beklediğini ifade eden Şahin, "kiminin oyu kiminin duası. Büyüklerin duası çok önemli, manevi desteklerini bekliyoruz" dedi. DP'nin bir misyon partisi olduğunu, yönetimi devralarak yeniden eski gücüne kavuşturmak istediklerini söyleyen Şahin, genel başkan seçilmesi halinde yeniden merkez sağda birlik arayacağının mesajını da verdi. Şahin, "Merkez sağın tekrar eskisi gibi güçlü olması bizim o konuda ortaya koyacağımız projelere bağlı. Ülkenin çıkarı neyi gerektiriyorsa, her türlü birlikteliğe bütünlüğe açık olacağız."dedi. Şahin adaylığını yarın düzenleyeceği basın toplantısı ile açıklayacağını da kaydetti.

ŞAHİN'İN ADAY OLACAĞINA İNANMAYAN DA VAR

DYP eski Muğla Milletvekili Latif Sakıcı ise yaptığı açıklamada, partinin büyümesinden yana olduğunu belirtirken kongrede de adaylardan Nevval Sevindi'yi destekleyeceğini bildirdi. Sevindi'nin partide sinerji yaratacağına inandığını söyleyen Sakıcı, "Anladım ki bugünkü yöneticilerle olmuyor, parti ileriye gitmiyor. Israr etmenin de alemi yok. Bir umut olarak Nevval Sevindi'yi görüyorum" dedi. Sakıcı, Refaiddin Şahin'in kongrede aday olacağını zannetmediğini belirterek "aday olursa daha iyi kongre şenlikli olur. Ancak aday olacağına inanmıyorum. Aday olacak olsa şu ana kadar bizden de bir görüş alırdı" diye konuştu.

(ANKA)