kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
12 Kasım 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"Hedefimiz yüzde 60 oy"

Giriş Saati : 12.11.2008 16:31
Yeni Haber
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, 29 Mart 2009 yerel seçimlerinde hedefledikleri oy oranını yüzde 60 olarak açıkladı. Tanrıverdi, partilerinin kritelerine uygun düşmeyen belediye başkanlarını değiştireceklerini ifade etti.

Tanrıverdi, parti genel merkezinde yerel seçimlere hazırlık kapsamında il teşkilatı temsilcileri ile yapılan toplantıda konuştu. 29 Mart 2009 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde yedeklerle birlikte 500 bin kişinin belediye başkanı, il meclis üyesi, belediye meclis üyesi, mahalle ve köy muhtarı olarak seçileceğini hatırlatan Tanrıverdi, bu rakamların yerel yönetimlerin önemini ve demokrasinin beşiği olduğunun çok açık örneği olduğunu vurguladı.

Tanrıverdi, önümüzdeki süreçte teşkilatların ve yerel yönetimlerle birlikte çok meşakkatli bir sınava gireceklerini belirterek, "Bu seçim hem partimizi için hem de ülkemiz için büyük önem taşımaktadır. Yerel idarecilerin seçileceği bir seçim olmakla birlikte herkes AK Parti'nin nasıl bir performans göstereceğini merakla beklemektedir. Seçimler partimizin yerel yönetim anlayışının tescil edileceği, AK Parti ak belediyecilik anlayışının perçinleceği seçim olacaktır." dedi.

AK Parti'nin belirli bir bölgenin, belirli bir toplumsal kesimin partisi olmadığını, Türkiye'nin partisi olduğunu vurgulayan Tanrıverdi, bunu bütün uygulamalarında ortaya koyduğunu belirtti. Tanrıverdi, yerel yönetimlerin alanında hiç bir belediyeyi, belediye başkanının siyasi etiketinden dolayı ayırmadıklarını ve bütün belediyelere adil ve eşit davrandığını belirtti. Hükümet olarak bu konuda çok hassas olmalarına rağmen bazı bölgelerde temel belediyecilik hizmetelerinin dahi yerine getirilemediğine dikkat çeken Tanrıverdi, "Su sorunu, çöp sorunu, yol sorunu ve kanalizasyon sorunu çözemediniz. Bu sorunları çözemediniz ve bu paralarda size gelmiş ise bu paraları halka harcamadıysanız, bu paraları nereye gönderdiniz? Nerelerde harcadınız, çıkıp açıklamalısınız." diye konuştu.

Yerel seçimlerde yüzde 60 oy almak istediklerini kaydeden Tanrıverdi, 2002, 2004, 2007 seçimlerinde AK Parti'nin oylarını sürekli artırdığına dikkat çekti ve yeni hedeflerini şu sözlerle ortaya koydu: "Yüzde 60'lik oran bizim için çok büyük bir oran, ulaşılamayacak bir oran değildir."

BAYAN ADAYLARA BAŞVURU ÜCRETİ AYRIMI YAPILACAK

Tanrıverdi, yerel seçimler için adaylık müracatlarının 10 Kasım 2008 tarihi itibariyle başladığını, büyükşehir belediyeleri için 7 bin 500 YTL, nüfusu 150 bin altında il belediyelerin için 1.500 YTL, üstünde olanlar için 3 bin YTL, nüfusu 50 binin altında olan ilçe belediye başkanlıkları için 1.500 YTL, üstünde 2.250 YTL, nüfusu 10 binin altında olan beldeler için 400 YTL, üstünde ise 750 YTL adaylık başvuru ücreti ödeyeceklerini belirtti. Tanrıverdi, yerel yönetimlerde aday olan olacak bayan adayların başvuru ücretlerinin üçte ikisini, özürlülerin ise dörte birini ödeyeceklerini söyledi. Tanrıverdi, seçimlerde daha çok bayan adayın yer almasını arzu ettiklerine işaret etti. Bu konuda bir kota ve kontenjan uygulaması yapmayacaklarını vurguladı.

ADAYLIK KRİTERLERİ

Tanrıverdi, bayan, erkek, genç, yaşlı ayrımı yapmaksızın adaylar için kriterler koyduklarını belirterek, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Adayın iyi bir görüntü vermesi, güven telkin etmesi ve dürüst olması. Dürstlük bizim temel şiarımız olacak. Liyakatlı, üretken olması ve insanlara hizmet etmeyi sevin birisi olması. Pratik, atak ve misyon ve vizyon sahibi olması. Bu alanda başarılı bir yöneticilik birikimi olması veya kabiliyet olduğunu hisetmemiz. Demokratik bir kültüre sahip olması. Katılımcı demokrasi ilkesini benimsemis olması. Kenti, kentli ile birlikte yönetmesi. Sivil toplumları dikkate alan birileri olmalı. Toplumsal duyarlılığa sahip olması, gelişmelere duyarlı olması önemli prensimiz. Milletimizin değerlerini, medeniyet havzamızın koordinatlarını iyi okuyabilmesi. 'Ben yaptım oldu' anlayışından uzak, toplumun değerlerini bilen birisi olması. Onlara saygılı olan birisi olması. Değişimi dönüşümü takip eden birisi değil bizat gerçekleştirebilecek birisi olması. Kendine değil kentini düşünen belediye başkanı veya yerel yönetimlerde görevli arkaşımız iş başını yöresine, beledesine hizmetleri yürütecektir"

Tanrıverdi, 29 Mart seçimlerine gidereken, halkın beklentilerine karşılık veremeyen, ak belediyecilik performansına erişemeyen, partinin ortaya koyduğu başarı kriterlerine erişemeyen yerel yöneticilerin yerine yenileri gireceklerini belirtti. Tanrıverdi, aday tespiti için anket çalışmaları, teşkilat mensuplarının görüşleri doğrultusunda adayları belirleyeceklerini kaydetti.

(CİHAN)