kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
11 Kasım 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Denetleyip 25 koliyle başkente döndüler

Zeki ÖZKESKİN - SABAH
11.11.2008
Meclis Çevre Komisyonu üyeleri Bodrum'daki balık çiftliklerinde inceleme yaptı. Vekillerin bagajlarına 5'er kiloluk 25 koli çiftlik çipurası hediye olarak taşındı..
Ege Bölgesi'ndeki çevre sorunlarının araştırılması ve sürdürülebilir bir çevre politikasının oluşturulması amacıyla kurulan TBMM Çevre Komisyonu üyeleri, Bodrum ve Güllük körfezindeki balık çiftliklerinde inceleme yaptı. İnceleme gezisine Uşak milletvekili Nuri Uslu'nun başkanlığındaki Çevre Komisyonu'nun 9'u AK Partili, ikisi CHP'li ve 3'ü MHP'li toplam 14 komisyon üyesi ile Çevre ve Orman Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın uzman personeli katıldı. Bodrum Torba Koyu'ndan Derin isimli yatla denize açılan komisyon üyeleri, Mandalya Körfezi'nde İkiz Adalar, Salih Adası, Yılanlı Ada çevresindeki ve açık denizde bulunan balık çiftliklerini inceleyerek uzmanlardan ve üreticilerden bilgi aldılar.

İDDİALARI ARAŞTIRDILAR
TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Nuri Uslu, bu geziyi "Balık çiftlikleri çevre kirliliği oluşturuyor" iddiaları üzerine yaptıklarını açıkladı. İzmir, Aydın ve Muğla bölgelerinde yapılan bu çalışmaların sonunda bir rapor hazırlanacağını kaydeden Uslu, "Buradaki balık çiftliklerimiz geçmişte konuşlandıkları için biraz kıyıya yakın bölgelerde oluşmuş. Ancak son çıkarılan kanun ve yönetmenliğe bağlı olarak uygun yerlere taşınması gerekiyor. ÇED süreci tamamlandıktan sonra uygun mesafeye taşınacak. İlk bakışta ciddi bir kirlenme göremedik. Çevre ve Turizm Bakanlığı ile Tarım Bakanlığı'nın oluşturacağı çalışmalar neticesinde çiftlikler en uygun noktalara taşındıktan sonra kirlilik oluşturacağını zannetmiyorum" dedi. İncelemelerini tamamlayan TBMM Çevre Komisyonu üyeleri, bir restoranda balık yedi. Milletvekillerine hediye edilen 5'er kiloluk çiftlik çipurasıyla dolu 25 koli, görevliler tarafından kendilerini taşıyan resmi plakalı otobüsün bagajına yerleştirildi.
Haberin fotoğrafları