kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
11 Kasım 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Üzmez’i cezaevi kapısında eşi karşılamıştı.

Üzmez raporunu veren doktorlara soruşturma

Sevdican GÜNEŞ/SABAH
11.11.2008
Türk Tabipleri Birliği'nin çağrısıyla, Üzmez'in tahliyesine neden olan Adli Tıp Kurumu raporunu inceleyen 5 uzmanlık derneği raporun tıbbi ve hukuki olarak kabul edilemeyeceğini bildirdi..
Türk Tabipleri Birliği'nin çağrısıyla bir araya gelen 5 uzmanlık derneği, yazar Hüseyin Üzmez'in cinsel istismar davasına ilişkin Adli Tıp Kurumu 6. İhtisas Kurulu'nun verdiği raporu kanuna aykırı bularak, tıbbi ve hukuki açıdan kabul edilemeyeceği sonucuna vardı. Türk Tabipleri Birliği (TTB), Adli Tıp Uzmanları Derneği, Türk Pediatri Kurumu, Adolesan Sağlığı Derneği, Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı Derneği ve Türkiye Psikiyatri Derneğince hazırlanan "Çocukların Cinsel İstismarı Konusunda Bilirkişilik ve Adli Tıp Kurumu Raporu'', İstanbul Tabip Odası'nda düzenlenen basın toplantısıyla kamuoyuna açıklandı. İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Hüseyin Demirdizen 3 bölümden oluşan 20 sayfalık raporun muhatap kurumlarla paylaşılacağını söyledi. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Demirdizen, hekimlik uygulamalarının mesleki ve etik açıdan değerlendirilmesinin tabip odalarının görev alanına girdiğini hatırlatarak, Adli Tıp Kurumu 6. İhtisas Kurulu'nun raporu ile ilgili şöyle dedi: "2 şey yapılacaktır. Bir tanesi Adli Tıp Kurumu hakkında raporların ihtiyaç duyduğu insan gücünü bulundurmayarak idari bir ihmalde bulunduğu saptanırsa bir suç duyurusunda bulunacağız. İhmal ve özensizlik gösterdikleri ortada olan buradaki arkadaşlarımız hakkında bir soruşturma başlatacağız. Bu soruşturmanın sonucuna göre de ihmal düzeyi, özensizlik düzeyi ve hatanın boyutuyla ilgili olarak da ortaya çıkacak bilginin sonunda arkadaşlarımızla ilgili gerekli işlemler de tamamlanmış olacak.''

RAPORUN İÇERİĞİ
Çocuğun uğradığı fiziksel, cinsel veya ruhsal istismar açısından klinik olarak değerlendirilmesinin asla hafife alınmaması gereken bilgi ve deneyim gerektiren bir süreç olduğunun belirtildiği 20 sayfalık raporda, cinsel istismarda iddianın kanıtlanmasını beklenmeksizin konunun tıbbi tedavi imkânlarına sahip bir kurumca ele alınması, tedavi ve adli değerlendirmenin birlikte yapılması gerektiği ifade edildi.