kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
11 Kasım 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"Türkiye, Avrupa'nın geleceği"

Giriş Saati : 11.11.2008 13:54
Güncelleme : 11.11.2008 20:15
Yeni Haber
İngiltere de Tony Blair'in başbakanlık döneminde o'nun himayesinde oluşturulan Dış Politika Merkezi adlı düşünce kuruluşun Politika Direktörü Adam Hug, Avrupa'nın iş dünyasının Türkiye'nin AB üyeliğinin desteklenmesi konusunda öncü rolünü oynaması istedi. "Türkiye, Avrupa'nın geleceği" diyen Hug, "Türkiye'ye üyelik verilmemesi, AB için en büyük stratejik hatalardan biri olur" uyarısını da yaptı.

Adam Hug, The Guardian gazetesinde yayınlanan "Türkiye, Avrupa'nın geleceği" başlıklı makalesinde "Türkiye'nin AB üyeliği yolu, uzun ve engebeli ancak Türkiye'nin AB'nin gelecekteki gelişmesinde merkezi bir unsur olduğuna inanıyorum" diye yazdı.

Türkiye'nin AB'ye girmesinin halinde hem Türkiye'nin, hem de AB'nin daha fazla refaha kavuşacağını ve daha güvenli olacağını vurgulayan Hug, AB'ye katılım konusunda Türkiye'nin en katı kriterlerin belirlenen aday olduğuna dikkat çekti.

"AVRUPA İŞ DÜNYASI TÜRKİYE'NİN DESTEKLENMESİNDE LİDERLİK YAPMALI"

Hug, Türkiye'nin birçok alanda atması gereken adımlara da işaret ettiği makalesinde bu adımların AB tarafınca da karşılık verilmesi gerektiğini belirterek, "Avrupa iş dünyasının da Türkiye'nin desteklenmesi konusunda oynayacağı önemli bir rolü var ve bu Avrupa düzeyinde liderliğini de içermeli" dedi. Makalede şöyle devam edildi:

"Türkiye'de faaliyet gösteren Avrupa şirketleri, ülke konusunda çalışanlarının eğitilmesi ve daha yakın bir işbirliğinin getirebilecek avantajlarını gösterilmesi konusunda liderlik yapmalı. Aynı biçimde Avrupa'nın sendikaları, üyelerinin bilgilendirilmesinde ve Türkiye'den göçün istihdam olanaklarına zarar vereceği korkularının gidirilmesinde proaktif rol oynayabilir."

Adam Hug, "Türkiye'ye üyelik sağlanmaması, AB'nin, kendisine yapılabileceği, iş dünyasına da çok büyük zarar verecek, Avrupa'nın refahı ve güvenliğini zedeleyecek en büyük stratejik hatalardan biri olur" uyarısını da yaptı.

ANKA