kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
10 Kasım 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Büyük resim için tıklayın

Türk zenginler kriz stresini çok uzaklarda harcayarak atacak

Dilek TAŞ EKONOMİ
09.11.2008
Krizden etkilenmeyen yüksek gelir grubu, tur şirketlerinin Kurban Bayramı'ndaki umudu. Uzak ülkelere pahalı turları tercih edenler tur şirketlerinin cirolarında yüzde18'lere varan artışa neden oldu..
ABD'de şirketler batıyor, Avrupa, bankalarını kurtarmanın yollarını arıyor, bu gelişmeler ışığında Türkiye'de de borsalar dibe vuruyor... Ancak bir kesim var ki dünyadaki bu gelişmelerden etkilenmiyor, tatil alışkanlığından vazgeçmiyor. İşte az sayıdaki bu kitle, bu Kurban Bayramı'nda da tur şirketlerinin umudu oldu. Kurban Bayramı turları için rezervasyonların açılmasıyla birlikte ilk haftada durgunluk yaşayan tur şirketleri ikinci haftadan itibaren özellikle de yüksek fiyatlı turlara gelen taleple derin bir nefes aldı.

AZ KİŞİYLE PAHALI TUR
VIP Turizm CEO'su Ceylan Pirinçcioğlu, turlar içinde özellikle yüksek fiyatlı uzak destinasyonların daha fazla ilgi gördüğünü söyledi. Pirinçcioğlu, "Şeker Bayramı'na oranla seyahat eden kişi sayısı yüzde 5 az olmasına rağmen ciromuzda aynı döneme oranla yüzde 18 artış yakaladık" diye konuştu. En çok talep gören turlar bin 550 eurodan başlayıp 6 bin 500 euroya kadar çıkıyor. Etstur bünyesinde kişiye özel turlar düzenleyen Jetset'in Genel Müdürü Tekin Özcan ise bugüne kadar istedikleri ilgi ile karşılaşmadıklarını ancak daha az kişi ile yüksek ciro hedeflediklerini kaydetti. Özcan, "Şu anda ortalamayı yukarı çeken grupla uğraşıyoruz" dedi. Daha ekonomik fiyatlara hazırladıkları kişiye özel turlardaki hedef kitlenin tedirgin bir bekleyiş içinde olduğunu kaydeden Özcan, "3 bin euro üzerinde tatile gidecek bir kesim krizden zaten etkilenmez' diye konuştu. Turizmcilerin talebin artışı için beklentileri Kurban Bayramı'nın dokuz güne uzatılması ile satışların artacağı yönünde. Bir başka beklenti ise son dakikada Fas, Maldivler gibi yerlere yapılan vizesiz turlara ilginin artması.
Haberin fotoğrafları