kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
10 Kasım 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Haber turu

09.11.2008
Mini nükleer santraller 5 yıl sonra
Dünyanın ilk atom bombasını geliştiren Amerikan hükümetinin Los Alamos laboratuvarı, 20 bin evin elektrik ihtiyacını karşılayabilecek mini nükleer santrallerin 5 yıl içinde satışa çıkacağını açıkladı. İngiliz The Observer gazetesinin haberine göre, ABD'nin ruhsat verdiği New Mexico merkezli Hyperion, şimdiden 100'den fazla sipariş aldı.

Aynı işi yapan birleşmeli
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "Önümüzdeki dönem aynı işi yapanların bir araya gelmek ve ortaklık kurmaktan başka çıkışları yoktur'' dedi. Hisarcıklıoğlu, Bafra'da yaptığı konuşmada krizden kurtulmak için çifte çıpa gerektiğini bunların güçlü ekonomi ve kaliteli demokrasi olduğunu söyledi.

ASO'dan Başbakan'a mektup
Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile ekonomi bakanlarına birer mektup göndererek reel sektöre destek için bazı tedbirler alınmasını istedi. Özdebir, reel sektörün içinde olduğu sıkıntıları hafifletmek için gelir ve kurumlar vergisinde üçüncü dönem ödemelerinin ertelemesini talep etti.

KİT'lerde 884 milyon YTL açık
Kit'ler, yıl sonunda 884 milyon YTL açık verecek. KİT'lerin finansman dengesindeki açığa, dünya ham petrol fiyatlarının artışına paralel olarak Türkiye enerji maliyetlerindeki artışın, nihai kullanıcıya yansıtılamaması ve TMO'nun yüksek miktarda fındık alımına karşın, satış yapamaması gösteriliyor.