kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
10 Kasım 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Haber turu...

09.11.2008
40 milyon kupür için SGK mucit arıyor!
SGK İzmir Müdürlüğü, Ege'deki 6 ilden gelen 40 milyon ilaç kupürünü çizme işlemine yetişemeyince "Kupür çizme makinesi" mucidi aramaya başladı. SGK Müdürü Kapan, cihazı bulana para ödülü vereceklerini söyledi. Biriken 40 milyon kupürün daha hızlı çizilmesini sağlayacak mucite para ödülü de vereceklerini açıklayan SGK İzmir İl Müdürü Celal Kapan, 135 eczacıyı sadece kupür çizme işinde görevlendirdiklerini söyledi. Yine de kupür çizme işine yetişemediklerini kaydeden Kapan, bu çileden kurtulmak için sanayi sitelerinde ve üniversitelerin mühendislik bölümlerinde el ilanları dağıtarak mucitler arayacaklarını söyledi. Kapan, "Egeliler'den kupürlerin iptalini sağlayacak cihazlar geliştirmesini bekliyoruz. Kupürleri delme ya da boyama yöntemiyle iptal edecek makinalar bizim çok işimize yarar. Bu 'zihni sinir' projeyi üretene para ödülü vereceğiz" diye konuştu.
Özge İPEKÇİOĞULLARI / Erkan DOĞAN

C&A Türkiye'ye geldi 'Yatırıma devam' dedi
Türkiye pazarına 2007'de giriş yapan Almanya - Belçika merkezli hazırgiyim markası C&A'in Finans Direktörü Berna Kural Okandan, 2009'da açmayı planladıkları dört yeni mağaza için görüşmeleri sürdüklerini söyledi. Okandan, "Türkiye'ye yatırım yaptığımız için hiç pişman olmadık. Yöneticilerimiz bayram sonrası Türkiye'yi ziyaret ettiler ve yatırıma devam kararı aldılar" dedi. C&A'nın dünya çapında bazı ürün gruplarının tamamında organik pamuk kullanmaya başladığının altını çizen Okandan, markanın enerjisini tamamen kendi üreten eko mağazalar kurmaya başladığını belirterek, "C&A Avrupa'da yeşil renkli eko mağazalar kurmaya başladı. Türkiye'de kendimize ait müstakil bir mağaza bulursak biz de bir eko mağaza yapacağız" dedi.
Pınar ÇELİK / EKONOMİ

E-ticareti artırdık iki kat fazla harcadık
Arama motoru Google'ın 18 yaş üstü internet üzerinden alışveriş yapan bin 16 kişi ile yaptığı araştırmaya göre Türk tüketicisi, özellikle dijital kamera ve cep telefonu satın almak için internette arama yapıyor. Online alışveriş yapanların yüzde 60'ı güvenilir olmadığını düşünse de kredi kartı ile ödeme yapmayı tercih etmiş. Google Türkiye Ülke Müdürü Bülent Hiçsönmez, şu an Türkiye'de 400 milyon dolarlık bir e-ticaret yapıldığını ve internet nüfusunun 26.5 milyon olduğunu belirterek "İnternetten bakıp alışveriş yapanlar normale göre iki kat daha fazla harcıyor" dedi.
Pınar ÇELİK / EKONOMİ

Blanco, satışları yüzde 45 arttı
Ana faaliyet alanı olan ev tipi mutfak ürünlerini Blanco ve Pera markası altında satışını yapan Öztiryakiler, 2008 satışlarda yüzde 18'lik artış yakaladı. Blanco Öztiryakiler Genel Müdürü Nadir Erbil, ürün gamındaki 250'den fazla eviye modeline bu yıl 25 yeni model eklediklerini, Blanco ürünlerinin bu yıl yüzde 45'lik bir artışla rekor kırdığını söyledi.