kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
10 Kasım 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Başbakan: Türkiye için hayallerimiz var

Sinan AYDIN - İbrahim KARSLIOĞLU - Cengiz UYSAL
10.11.2008
Erzurum'da konuşan Erdoğan "Türkiye için hayallerimiz var" dedi. Milliyetçilik vurgusu da yapan Erdoğan "Tek vatan, tek millet. Gerçek milliyetçilik bu. Bunun dışında asla..." ifadesini kullandı..
İLİŞKİLİ HABERLER
Başbakan: Türkiye için hayallerimiz var
Başbakan Tayyip Erdoğan Erzurum'da toplu açılış ve TOKİ evlerinin anahtar teslim törenindeki konuşmasında milliyetçiliğe vurgu yaptı. Başbakan, Erzurum'da şöyle konuştu: "Biz kavganın, çatışmanın içinde olmadık, olmayacağız. Sonu gelmez siyasi çekişmelerin içerisinde olmadık, olmayacağız. Bizim, Türkiye için hayallerimiz var. Bizim Türk Milleti'ne aşkımız, sevdamız var. Şu anda karşımda 70 milyonu görüyorum. Ben karşımda, Türk'ü ile Laz'ı ile Çerkez'i ile Gürcü'sü ile Abaza'sı ile Boşnak'ı ile Arnavut'u ile milletimi görüyorum. Burada ayrım yok, burada farklı bakış yok."

'BAYKAL HAKARETE DEVAM ETSİN'
Erdoğan sözlerine şöyle devam etti: "Burada tek milletiz, tek bayrağız, tek vatanız, tek devletiz. Zaten bu dili anlayanlar inanıyorum ki, bu ülkede işte milli birlikten, beraberlikten yanadır. Gerçek manada milliyetçilik budur. Bunun dışında asla... Budur. Ve bu inançla, bu kararlılıkla, bu yolculuk devam edecektir.'' Etnik ve bölgesel milliyetçiliğe karşı olduklarını belirten Erdoğan "Biz, yaratılanı, yaratandan ötürü sevdik. Yoksa parasından, pulundan değil, mevkinden dolayı değil. Bunlar gelip geçici, 'makam' dediğin nedir ki bugün var, yarın yok" dedi. Erdoğan, CHP lideri Deniz Baykal aleyhine sloganlara karşılık da "Hiç gerek yok. O beyefendiye verecek zamanımız yok. İşimize bakalım. O hakaret etmeye, o saygısızlığa devam etsin" dedi. Başbakan, dün Erzurum Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile hava ambulans sistemini de hizmete açtı. Erdoğan hastane açılışında yaptığı konuşmada, "Aksamalarımız yok değil" dedi ve şöyle konuştu. "Tabii ki tedbiri elden bırakmayacağız. Eşeği sağlam kazığa bağlayacağız, sonra Allah'a emanet edeceğiz."