kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
10 Kasım 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Rus gazetesinden "Haydi İstanbul'a" çağrısı

Giriş Saati : 10.11.2008 15:07
Güncelleme : 10.11.2008 17:28
Yeni Haber
Almanlardan sonra ikinci sırada yer alan Rus turistler, Antalya ve sahil kentlerinin dışında İstanbul'u da keşfetmeye başladı. Rodnaya Gazeta okurlarına İstanbul'da alış veriş yapmanın sırlarını anlattı. İstanbul'u dev bir alış veriş merkezine benzeten gazete "Onlarca farklı kültür ve uygarlığı bir arada bulunduran İstanbul muhteşem bir şehir." ifadesine yer verdi.

Gazete, "İstanbul ticaret kenti. Burada her şey bulmak mümkün. Tabii ünlü Avrupa firmalarının ürünlerini ve İsviçre saatleri en az bizdeki kadar pahalı. Geleneksel antik mallar, halı, deri ürünleri, seramik ve tabii ki süs ve hediye eşyaları en ucuza buradan alınır. Bu ürünleri en az bin farklı dükkanda bulabilirsiniz." önerisinde bulundu.

Gazete İstanbul'un alışveriş yapılacak yer ve semtlerini ise şöyle sıraladı: "Kapalı Çarşı 65 sıra ve 4 bin tezgâhtan oluşan kocaman bir pazar. Burada ne ararsan bulursun: kumaş, değerli eşya, antik halı, ve binlerce süs eşyası. Sabırla ve avcı gözlerle inceleyin. Sakın pazarlık yapmayı unutmayın. İyi bir pazarlıkla fiyatları iki hatta üç misli daha aşağı indirebilirsiniz. Sakın unutmayın! İstanbul'da alışveriş yaparken Avrupa tarzı süpermarketler ve küçük bakkal dükkanları dışında her yerde pazarlık yapmanız şart."

Gazete, Rusların deri ürünler için Laleli ve Beyazıt semtindeki dükkânlara uğradıklarını hatırlatarak, Taksim'de daha iyi fiyata deri ürünlerine rastlandığına dikkat çekti. Yazıda şu öneriler yer aldı: "Güzel ve kaliteli, aynı zamanda da pahalı olmayan deri ürünleri, örneğin ayakkabı, çanta ve elbiseler Ayasofya'nın yanındaki Alemdar sokakta makul fiyata bulunuyor. Aynı sokakta orijinal Türk pop ve halk müziği kasetleri bulabilirsiniz. Kariye Kilisesi'nin hemen yanında bulunan seramikçiye uğramayı unutmayın"

Rus gazete Eminönü'nde bulunan ünlü Mısır çarşısının gezilmesini tavsiye ederek, burada bin türlü baharat ve doğanın güzel nimetleri şifalı otların ve Ortaçağlardan bu yana kullanılan geleneksel Türk sabunlarının bulunduğunu yazdı. Gazete şu tavsiyelerde de bulundu:

"İstanbul Üniversitesi'nin yanındaki Yeniçeriler sokağında doğal süngerler satılıyor. Eminönü semtindeki Yeni Cami'nin yanında her çeşit tatlıyı bulabilirsiniz. Balık pazar ve bayram günleri hariç her gün açık. Çadırcılar Caddesi'ndeki antik kitapçı dükkânlarında sadece antik mallar değil, aynı zamanda yeni kitaplar da alabilirsiniz. Kötü nazardan korumak için satılan mavi boncuklara İstanbul'un her semtinde rastlamak mümkün."

İBS