kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
7 Kasım 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
1972... Ali Osman Sönmez, Türkiye'nin ilk polyester chips, iplik ve elyaf üreten entegre kuruluşu olan şirketi kurdu.

Kriz, Çin ve zarar Sönmez Filament'ten 'ip'i kopardı

EVRİM ERGİN
07.11.2008
Uzun süredir zarar eden, tekstilin önemli direklerinden biri olan Sönmez Filament, polyester iplik üretimini durdurdu. Şirket, yıllar boyunca 1400'den 229 kişiye gerileyen personeliyle vedalaşacak..
Bursa'da Sönmez Grubu bünyesinde faaliyet gösteren ve polyster iplik üretimi yapmakta olan Sönmez Filament, iplik üretimini tamamen durdurma kararı aldı. İMKB'ye yapılan açıklamada "2003'ten bu yana zarar ediyor olmamıza rağmen kapasite daraltılması, verimlilik artışı gibi tedbirler ne yazık ki zararlı durumdan çıkabilmemiz için yeterli olmadı. 6 Kasım'a kadar üretime verilmiş olan aranın sürekli hale getirilmesine ve bugün itibariyle bütün üretim faaliyetlerimizin tamamen ve sürekli olarak sona erdirilmesine, kalması zaruri personel dışındakilerin iş akitlerinin fesh edilmesine karar verilmiştir" ifadeleri kullanıldı.

1400 ÇALIŞANI VARDI
SABAH'a açıklamalarda bulunan Sönmez Grubu'nun Başkanı Celal Sönmez, "Yaptığımız zarara rağmen üretimi durdurmamak için büyük çaba harcadık. Ancak şirketi kapatmıyoruz. Sönmez Filament ismi devam edecek. Belki başka bir alanda faaliyet gösterecek. Ancak sadece polyster iplik üretiminden çıkacağız" diye konuştu. Grup olarak tekstil işinden çıkmadıklarını ve Sönmez ASF (dokuma, boya, baskı) ve Sönmez Pamuklu Sanayi (SPS) gibi iki büyük şirketin faaliyetlerine devam ettiğini kaydeden Sönmez, "5 yıldan bu yana grubumuzun faaliyetlerini değiştirmek konusunda bazı kararlar almıştık. Sönmez Filament'in bugün ne bankalara, ne devlete, ne SSK'ya 1 lira borcu yok. Ama uzun süredir zarar ediyordu. Küresel kriz ve son yapılan enerji zamlarının da etkileri oldu tabi. Ama bu zaten uzun süre önce aldığımız bir karardı" diye konuştu. Sönmez Filament'te 10 yıl önce çalışan sayısının 1400 civarında olduğunu, son dönemde ise bu sayının 229'a gerilediğini dile getiren Sönmez, "Çalışanlarımızın haklarını ödeyeceğiz" dedi.
Haberin fotoğrafları