kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
7 Kasım 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

DSP'den CHP'ye sert çıkış

Giriş Saati : 07.11.2008 14:28
Güncelleme : 07.11.2008 22:40
Yeni Haber
DSP Genel Başkanı Sezer, yerel seçimlerde işbirliğine yanaşmayan CHP'ye sert çıktı. Sezer, "CHP'nin bu yönde AKP'den değil, DSP'den kurtulma yolunu seçtiğini görüyoruz ki bizden kolay kolay kurtulamazlar. Türkiye'nin DSP'ye ihtiyacı var" dedi.

Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu'nun doğalgaz, kömür ve elektrik zamlarını protesto etmek için Sakarya Caddesi'nde açtığı imza standını ziyaret eden Sezer, burada gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Sezer, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in solda birleşmeye "evet' dediğini, ancak CHP'nin hemen ardından "biz böyle bir teklif götürmedik' açıklamasının hatırlatılması üzerine şunları dedi:

"Ben Trabzon'da, İstanbul'da bu AKP'li Belediyelerden Türkiye'yi esirgemek ve AKP'den Türkiye'yi kurtarmak için, DSP'li Belediye Başkanlarının olduğu il'lerde CHP'nin, CHP'li Belediye Başkanlarının olduğu illerde DSP'nin aday çıkartmaması teklifini basına açıklamıştım. Sayın Büyükerşen de bu yönde bazı sözler söyledi. Ancak CHP, "biz işbirliği, mişbirliği düşünmüyoruz 81 il'de seçime gireceğiz' dedi. Durum bundan ibarettir. DSP hep, örneğin Irak'ın işgalinde, kendini feda ederek Türkiye'nin çıkarlarını düşünmüştü. Yine DSP, 22 Temmuz seçimleri öncesi toplumun duyarlılığını da göz önüne alarak, büyük özveride bulunarak seçimlere katılmayıp böyle bir adımı atmıştı. Şimdi üzerine düşeni yapabilecek tek parti DSP iken, eğer muhatap CHP ise, CHP'nin bu yönde AKP değil, DSP'den kurtulma yolunu seçtiğini görüyoruz ki, bizden kolay kolay kurtulamazlar. Türkiye'nin DSP'ye ihtiyacı var."

"BU ZAM DEĞİL ZÜLÜMDÜR"

Doğal gaz zammına ilişkin ise vatandaşların tepkilerini dinleyen DSP Genel Başkanı Sezer şunları dedi:

"6 yıldır uygulanan ekonomi politikaları vatandaşı ezen, vatandaşı canından bezdiren bir sürece işaret ediyor. Türkiye'de üretimden çıkıldı, varımız yoğumuz satıldı, hala da krizden çıkışta Maliye Bakanı yeni özelleştirmelerden söz ediyor. Oysa Türkiye'nin üretime dönük, toplumun reel gelirini artıracak yeni bir ekonomiye dönmesi gerekiyor fakat hükümetimiz bunun farkında görünmüyor. Şimdi geçen yıl 300 YTL ısınma için doğalgaza para ödeyen bir Türk vatandaşı bu yıl bu yüzde 72 zamla yaklaşık 500 YTL ödeyecek demektir ki dar gelirli kesim bunu nasıl yapacak anlamakta zorlanıyorum. Bu zam değil, bu zülümdür."

Ekonominin dışa bağımlı hale getirilmesini de eleştiren Sezer, Türkiye'de ekonomiyi dışa bağımlılıktan kurtaracak adımların atılması gerektiğini vurguladı. Sezer, şöyle dedi:

"Ekonomiyi dışa bağımlı hale getirenler bilmelidirler ki siyasal bağımsızlığımızla aslında bu yolla tehdit ediliyor. Derhal tedbirlerin alınması, bir paket programın hazırlanması ve hükümetin bu zammı geri alması gerekiyor. Eğer doğal gaz zammını hükümet geri almayacaksa ben biliyorum ki vatandaşlarımız ilk fırsatta kendilerine verdiği vekaleti geriye alacaktır"

"BU GİDİŞE DUR DİYECEĞİZ"

DSP Lideri Sezer, bie vatandaşın hükümeti eleştiren sözleri üzerine, Türkiye'nin hiç bu kadar baskıya dayalı bir yönetim görmediğini belirtti. Sezer, "Türkiye, seçimle iş başına gelen ama muhalefeti sivil toplumu, meslek örgütlerini, basını susturma girişimde olan, maliye aracılığı ile derdini anlatan esnafı, iş adamını baskı altına alan bir iktidar bir hükümet görmemişti. Gidişimiz iyi olmayabilir ama mutlaka bu gidişe dur diyeceğiz" dedi.

"SOSYAL ADALETİN BU MU ERDOĞAN?"

Emekli bir vatandaşın zama yönelik tepkisi üzerine ise sosyal adaletin ve sosyal güveliğin büyük ölçüde yok edildiğini ifade eden Sezer, "Bunun için büyük sıkıntı var ama bugün hükümetimizin bunlardan haberi yok. Hükümet vatandaşın değil, içeride muhalefetin, sendikanın değil, dışardan kendine anlatılanların peşinde koşuyor. Allah bu hükümete akıl fikir versin" diye konuştu.

(ANKA)