kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
7 Kasım 2008, Cuma
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak
 
24 Saat
24 Saat

Binicilik kulüplerinin Kare As'ı

16.10.2008
Hafta sonları ailece keyifli ve faydalı bir şeyler yapmak istiyorsanız, biniciliği deneyebilirsiniz. 7'den 70'e herkesin, yaz-kış demeden yapabileceği bir spor olan binicilik konusundaki en iyi kulüpleri, yine bu sporun meraklılarına sorduk..
KEMER GOLF & COUNTRY CLUB
196 taş, 72 çadır boks kapasitesi, kapalı manej ve açık manej büyüklüğü ile Türkiye'nin en büyük atlı spor kulübünü bünyesinde barındıran Kemer Golf & Country Club, yerli ve yabancı binlerce binicilik meraklısını buluşturuyor. Pony Club, altı yaş ve üzeri tüm öğrencilere hizmet veriyor. Kulüp, 24 saat binicilik bakım hizmeti veriyor, üyelerinin dresaj, engel atlama kupa ve yarışmalarında deneyim kazanmalarını sağlıyor, biniciliğe yeni başlayanlar için eğitim programları hazırlıyor. Türkiye'de düzenlenen en önemli uluslararası binicilik-engel atlama etkinliği olan İstanbul Horse Show, dünyadan 60 dolayında binicinin katılımıyla gerçekleştiriliyor. Jüri üyelerimizden Sencer Can, Armağan Özgörkey, Deniz Huysal, Hüseyin Kaplan, Kemal Öncü, Ömer Bahar ve Begüm Şen, Kemer Golf & Country Club'ın binicilik kulübünü başarılı buluyorlar. Tel: (0212) 239 70 10 (Aldığı oy: 7)

İSTANBUL ATLI SPOR KULÜBÜ
İstanbul'un merkezinde, Maslak'ta bulunan en eski binicilik kulüplerinden İstanbul Atlıspor Kulübü, 1956 yılından beri hizmet veriyor. 3 milyon dolarlık yatırım ile kendini yenileyerek tesislerini dünya standartlarına çıkaran bu kulüp, 2003 yılı itibariyle kapılarını ulusal ve uluslararası müsabakalara ve yeni öğrencilere açmış durumda. Amatör ya da profesyonel biniciliğe meraklı herkese kapısı açık olan ve 40 dönümlük bir araziye yayılan tesis içinde, club house, açık manej, kapalı manej, açık ısınma sahası, kapalı ısınma sahası, pony club, pony manej, 200 ahır, 42 adet özel stüdyo ve 24 saat at bakımı gibi bölümler yer alıyor. 2003 yılından beri hizmet veren İASK Pony Club'da, 3-13 yaş arasındaki küçükler eğitim alabiliyor. Armağan Özgörkey, Deniz Huysal, Hüseyin Kaplan, Kemal Öncü ve Begüm Şen oylarını İstanbul Atlı Spor Kulübü'nden yana kullandılar. Tel: (0212) 286 38 40 (Aldığı oy: 6)

S ULUSLARARASI BİNİCİLİK MERKEZİ (SIEC)

2005 yılında Sevil Sabancı tarafından kurulan, İstinye'deki S Uluslararası Binicilik Merkezi, 3500 metrekaresi kapalı olmak üzere 30 bin metrekarelik bir alanda faaliyet gösteriyor. Birçok ulusal ve uluslararası sportif şampiyonalar, özel aktiviteler ve sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştirilen merkezde, binicilik eğitimleri profesyonellere yönelik olarak veriliyor. SIEC'te at sahipleri için bir aylık eğitim bedeli 1800 dolar. 4-14 yaş arası çocuklara yönelik binicilik eğitimi verilen Pony Club'da ise grup dersleri 80 YTL, özel ders saat ücretleri ise 100 YTL. Sencer Can, Armağan Özgörkey, Kemal Öncü, Ömer Bahar, Deniz Huysal ve Hüseyin Kaptan, SIEC'i en iyi binicilik kulüpleri arasında olduğunu söylüyor. Tel: (0212) 323 21 00 (Aldığı oy: 6)

BAŞKENT BİNİCİLİK KULÜBÜ

Başkent Binicilik Kulübü, Ankara Gölbaşı Balıkpınar Köyü mevkisinde, yaklaşık olarak 246 dönümlük bir arazi üzerine kurulan Capital Country Club bünyesinde hizmet veriyor. Burada her yaş grubuna uygun olarak, kendi seviyelerine uygun metotlar ve atlar ile konunun uzmanı eğitmenler nezaretinde at biniş kuralları teorik ve pratik olarak öğretiliyor. Bu temel eğitim, sekiz seanstan oluşuyor ve ücreti 250 YTL. Eğitim sonrası, dileyen müsabaka çalışmalarına, dileyen de, kendi zevkleri için sportif ve gezi amaçlı arazi binişlerine yönelebiliyor. Jüri üyelerimizden Hüseyin Kaplan, Armağan Özgörkey, Sencer Can ve Begüm Şen, Başkent Binicilik Kulübü'nün at sporuna meraklı olanlar için doğru adres olduğu görüşünde birleşiyor. Tel: (0312) 499 40 72 (Aldığı oy: 4)

BURSA ATLI SPOR KULÜBÜ

1976 yılında kurulan Bursa Atlı Spor Kulübü'nde biri kapalı, biri açık ve diğeri çadır manej olmak üzere toplam üç manej, 83 adet boks bulunuyor. Manejleri uluslararası standarda uygun hale getirilen kulüp, 1994 yılından itibaren her yıl geleneksel Uludağ kupasına ev sahipliği yapıyor. Kapısı binicilik öğrenmek isteyen herkese açık olan kulüpte, 30 dakikalık ders ücreti 30 YTL iken 12 binişlik kombine kart ücret 300 YTL. Jüri üyelerimizden Sencer Can ve Armağan Özgörkey, favori kulüpleri arasında Bursa Atlı Spor Kulübü'nü de sıralıyor. Tel: (0224) 250 08 93 (Aldığı oy: 2)

FULE BİNİCİLİK
Sarıyer Uskumruköy'deki Fule Binicilik'te biri kapalı diğeri açık olmak üzere iki manej bulunuyor. Her yaştan binicilere ve binici olmak isteyenlere kapıları açık olan tesiste çocuklar için dört adet pony, yetişkinler için ise altı ders atı bulunuyor. Eğitmen eşliğinde ormanda ata binme imkânı da sunulan kulüpte Pony'yle tek ders 50 YTL, 10'luk paket 400 YTL. Yetişkinler için tek ders 60 YTL, 10'luk paket ücreti ise 500 YTL. Jüri üyelerimizden Emir Somer ve Çağla Kubat binicilik sporuna merak salanlara Fule Binicilik'i öneriyor. Tel: (0212) 202 51 75 (Aldığı oy: 2)

GÖÇMEN'S RANCH
Zekeriyaköy'de 250 dönümlük bir alana yayılan, içinde bir adet doğal gölet bulunan çiftlikte geyik, lama, devekuşu, flamingo, sülün, turna gibi farklı hayvanların yanı sıra 110 civarında da binek atı var. İki açık, iki kapalı manej bulunan tesiste amatör ve profesyonel biniciler için her türlü imkân sunuluyor. European Pony Club standartlarında her yaşa ve seviyeye uygun eğitim programları arasında dresaj, üst seviyede binicilik, engel atlama, orman turları yer alıyor. Jüri üyelerimizden Emir Somer ve Çağla Kubat, Göçmen's Ranch'in keyifli bir binicilik tesisi olduğunu söylüyorlar. Tel: (0212) 202 78 29 (Aldığı oy: 2)

SAKLIKÖY COUNTRY CLUB
Polonezköy yakınlarındaki İshaklı Köyü'nde 70 dönümlük bir araziye yayılan Saklıköy Country Club'da yapılabilecek aktivitelerden biri de binicilik. İki açık, bir kapalı manej bulunan tesiste binicilik dersleri lisanslı hocalar tarafından veriliyor. Daha çok üyelik sistemiyle çalışan tesiste üye olmayanlara da kapı açık. Jüri üyelerimizden Ömer Bahar ve Seray Sever, Saklıköy Country Club'daki binicilik tesislerini başarılı bulduklarını söylüyorlar. Tel: (0216) 434 55 22 (Aldığı oy: 2)

İZMİR ATLI SPOR KULÜBÜ
Kuruluşu 1930'lara uzanan Buca'daki İzmir Atlı Spor Kulübü, Binicilik Federasyonu'na bağlı olarak faaliyet gösteriyor. Profesyonel sporcuların yanı sıra amatör binicilere yönelik eğitim programlarının da uygulandığı tesiste dört yaş ve üzeri çocuklar için Pony Club da bulunuyor. 23 dönümlük bir alanda hizmet veren kulüpte üç kapalı bir açık manej yer alıyor. Burada 24-25 26 Ekim'de Türkiye'nin çeşitli illerinden kulüplerin katılacağı Cumhuriyet Kupası düzenlenecek. Jüri üyelerimizden Begüm Şen, İzmir Atlı Spor Kulübü'nün her yönüyle başarılı bir tesis olduğu görüşünde. Tel: (0232) 487 31 95 (Aldığı oy: 1)

SIRAPINAR COUNTRY CLUB
Ömerli'deki Sırapınar Country Club'da binicilik sporuna gönül verenler, yeni başlayanlar ve at sahipleri için çeşitli eğitim programları bulunuyor. Kurs programları kişiye özel hazırlanıyor. Çocuklara pony'lerle, yetişkin binicilere kulüp atları ile eğitim verilen tesiste, binicilik temel dersleri, grup dersi ve arazi binişleri, lonj, flatwork, engel atlama, dresaj, at sağlığı ve bakım eğitimleri de var. Burada 40 dakikalık ders ücreti 50 YTL, arazi binişi 100 YTL, Pony binişi ise 15 dakikası 20 YTL. Jürilerimizden Emir Somer'in favori kulüpleri arasında Sırapınar Country Club yer alıyor. Tel: (0216) 435 53 60 (Aldığı oy: 1)

Sencer Can (Milli binici)
* S Uluslararası Binicilik Merkezi (SIEC)
* Kemer Golf & Country Club
* Başkent Binicilik Kulübü
* Bursa Atlı Spor Kulübü

Ömer Bahar (Amatör binici)
* Sipahi Ocağı
* Kemer Golf & Country Club
* Saklıköy Country Club
* S Uluslararası Binicilik Merkezi (SIEC)

Deniz Huysal (İşkadını)
* Kemer Golf& Country Club
* İstanbul Atlı Spor Kulübü
* S Uluslararası Binicilik Merkezi (SIEC)
* Gürmanlar Binicilik Kulübü

Hüseyin Kaplan ( At Dünyası dergisi editörü)
* İstanbul Atlı Spor Kulübü
* S Uluslararası Binicilik Merkezi (SIEC)
* Kemer Golf & Country Club
* Ankara Başkent Binicilik Kulübü

Çağla Kubat (Manken)
* Fule Binicilik Kulübü
* Göçmen's Ranch

Kemal Öncü (Ödüllü binici)
* İstanbul Atlı Spor Kulübü
* Kemer Golf & Country Club
* S Uluslararası Binicilik Merkezi (SIEC)

Armağan Özgörkey (Binicilik Federasyonu Başkanı)
* İstanbul Atlı Spor Kulübü
* Kemer Golf & Country Club
* S Uluslararası Binicilik Merkezi (SIEC)
* Başkent Binicilik Kulübü
* Bursa Atlı Spor Kulübü

Seray Sever (Oyuncu, sunucu)
* Maslak Atlı Spor Kulübü
* Saklıköy Country Club

Emir Somer (SABAH gazetesi spor yazarı)
* Göçmen's Ranch
* Gebze Atlıbey Binicilik Kulübü
* Fule Binicilik Kulübü
* Sırapınar Country Club

Begüm Şen (İş kadını)
* İzmir Atlı Spor Kulübü
* Kemer Golf & Country Club
* Başkent Binicilik Kulübü
* İstanbul Atlı Spor Kulübü
Haberin fotoğrafları