kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
7 Kasım 2008, Cuma
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak
 
24 Saat
24 Saat

Sonbaharın klasikleri

ESRA ÇORUH
05.11.2008
Mağazalardaki binlerce kıyafet ve aksesuar kafa karıştırıyor. "Hangisini giymeliyim?", "İlla yeni kıyafetler almalı mıyım?" gibi sorular arasında bunalanlara öneriler.....
1- Alışverişe özel bir bütçe ayırabilecek durumda değilim. Havalar şu an sıcak gittiği için baharlıklarla geçiştirebiliyorum. Geçen seneden kalan kıyafetlerimizden neleri kullanabiliriz? Yardımlarınızı bekliyorum. (Ufuk L. - Ankara)
Her sezonda yeni kıyafetler alacaksınız diye bir kural yok. Bunu her zaman aklınızda bulundurun. Alışveriş yaparken klasik parçalar alırsanız, bu sezon da bir sonraki sezon da kullanabilirsiniz. Akıllı alışverişin, trendy parçalarla değil, zamansız parçalarla olduğunu hiç unutmayın. Bu nedenle sonbahar için klasik parçalara daha önceki yıllardan sahipseniz, bu sezonda da rahatlıkla kullanabilirsiniz. Sonbaharın klasik parçalarına gelince; her zaman rahatlıkla giyebileceğiniz parçalardan birisi vücuda hafif oturan, feminen hatları olan kumaş cekettir. Dilediğiniz gibi hem spor hem de şık olarak tamamlayabileceğiniz bu parça, bu sezon özellikle kumaş pantolonlarla kullanılıyor. Ayrıca kumaş ceket yerine dar deri ceketler de sonbaharın vazgeçilmezleri arasında. Beyaz gömlek, kumaş pantolon ikilisinden de vazgeçmeye hiç gerek yok. Bu arada gardırobunuzda mutlaka boğazlı bir kazak bulunmalı. Düz renkteki bu kazakların modası hiçbir zaman geçmeyecektir. Sezonun renginin de siyah olduğunu düşünürsek siyah boğazlı kazağınızı 'çok giyilecekler'in arasına koymanın tam zamanı. Gardırobunuzda siyah bir elbiseniz de varsa, sonbahar için başka bir şey almanıza gerek yok. Bu arada hatırlatalım, yağmurlu havalarda klasik trençkot giymek gibisi yok!

2- Yeni sezonun moda renkleri hangileridir bir türlü anlayamadım.
Bu konuda önerilerinizi yazarsanız sevinirim.
(Tuğba M. - İstanbul)
Yeni sezonda öne çıkan renklerin başında siyah geliyor. Siyah daha önceki sezonlardan gardırobunuzda kesin vardır. Ne de olsa bu renk, her renkle uyumlu ve fazla kiloları saklama özelliği olduğu için pek çok kadının kaçış noktası oluyor. Şimdi siyahları dilediğiniz gibi kullanabilirsiniz. Ayrıca bu sonbahar-kış sezonunda zeytinyağı tonları, lacivert, bej tonları da çok var. Üstlik bu renkler her sezon kullanılabilecek renklerden. Canlı renklerden saks mavisi, kırmızı, fuşya, oranj ve mor tonları da bu sezon çok moda. Grinin bütün tonlarını da giymekten çekinmeyin. Çünkü gri tam anlamıyla bir sonbahar rengi.

3- Bu yıl ne tür ayakkabı ve çantalar moda? Her sezon yeni bir şey almak istemiyorum ve geçen yıl aldıklarımı bu sezonda da kullanabilir miyim bilmek istiyorum. (Oya T. - Adana)
Sonbahar-kış sezonunda siyah, kıyafetlerde olduğu kadar ayakkabı ve çanta modasında da başrolde. Ayakkabılarda platform tabanlıların yanı sıra ince topuklar da moda. Topuk sevmeyenler içinse düz babet ayakkabılar çok var. Geçen sene sonbahar sezonunda bilekte biten botlardan edindiyseniz şanslısınız, bu sene de bu modeldeki botların çok kullanıldığını belirtelim. Ayrıca Oxford tipi yani bağcıklı erkek ayakkabısı görüntüsündeki ayakkabılar yine moda. Ayrıca binici çizmeleri de bu sezonun favori modellerinden. Yüksek topuklu giyebilen birisiyseniz, ince topuklu çizme ya da ayakkabıları tercih edebilirsiniz. Size önerimiz yeni bir ayakkabı ya da çizme alacaksanız, siyah renkte düz modeleri tercih etmeniz. Sezonun çantalarına gelince çok büyük çantalar yine dikkat çekiyor. Ayrıca el çantaları yani portföy çantaları da hem gündüz hem de gece kullanabilirsiniz. Krokodil gibi lüks deriden çantalar ise yeni sezonun yeniliklerinden. Zincir saplı modeler de yine çok var. Eğer uzun süreli kullanacağınız bir çanta almak istiyorsanız siyahtan vazgeçmeyin.

4- Sonbahar sezonunun aksesuarları hakkında bilgi verir misiniz? Geçen sezondan çok severek kullandığım şallarımı bu sezon da kullanabilir miyim? Önerilerinizi bekliyorum.
(Mutlu Y. - İstanbul)
Sonbahar-kış sezonunda havalar soğumaya başladığı zaman en güzel aksesuar, boynumuzu süsleyen şal ve atkılardır. Kıyafeti tamamlayan ve farklılaştıran bu sıcak aksesuarı bu sezonda da kullanabilirsiniz. Baştan aşağıya siyahlara büründüğünüzde renkli bir şal bütün havanızı değiştirecektir. Ayrıca bu sezonun öne çıkan aksesuarlarına gelince; kolyeler çok moda. Renkli taşlı, zincir ya da tasma kolyeler çok var; ama inci kolyenizi de takarak bu modaya uyabilirsiniz.
Haberin fotoğrafları