kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
7 Kasım 2008, Cuma
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak
 
24 Saat
24 Saat

Beyoğlu barlarının Kare As'ı

05.11.2008
İstanbul'da eğlencenin merkezi olarak anılan Beyoğlu, rock barlarıyla, elektronik müzik yapan gece kulüpleriyle bir bütün. Sevdikleri müzikleri dinleyip, biraz dans etmek veya 'piyasa yapmak' için bu mekânları turlayanlar oldukça fazla. Biz de her zevke ve her keseye uygun eğlence imkânı sunan Beyoğlu'ndaki en iyi barları belirledik..
BABYLON
(Aldığı oy: 7)* * * * * * *
1999'da Asmalımescit'te açıldığından bu yana İstanbul'un eğlence hayatında önemli bir yer edinen Babylon, mimarisi, akustik tasarımı ve teknik donanımıyla Türkiye'nin en iyi canlı müzik mekânlarından biri olarak değerlendiriliyor. Kapılarını yalnızca konserler için değil, tiyatro, dans, atölye çalışmaları, belgeseller gibi farklı disiplinler için de açıyor. Etkinlik olan günlerde hafta içi saat 21.00'de, hafta sonu 22.00'de hizmet vermeye başlayan Babylon, pazar ve pazartesi günleri kapalı. Çimen Uzsoy, Babylon'daki Oldies But Goldies partilerinin favorisi olduğunu söylüyor. Sinan Özedincik Babylon'un İstanbul'un en önemli konser mekânlarından biri olduğunu söylerken Melis Danişmend, Ayşe Özyılmazel, Ece Sükan, Eda Taşpınar ve Mehmet Tez de oylarını Babylon'dan yana kullandılar.
Tel: (0212) 292 73 68

MOJO
(Aldığı oy: 5) * * * * *
Beyoğlu Büyükparmakkapı Sokak'ta 1997'den beri hizmet veren Mojo'da her gece canlı müzik dinleme imkânı var. Gece 22.00'de başlayan canlı müzik, sabah 04.00'a kadar devam ediyor. Rock, caz, blues tarzı müzikler çalınan mekân, oturarak 100, ayakta 300 kişilik kapasiteye sahip ve üç ayrı barı var.
Bunun yanı sıra, Iron Maiden, Mick Jagger, Ben Harper, Ahmet Ertegün gibi ünlü isimleri ağırlamış bir mekân. Ayrıca Duman, Kurban, Mor ve Ötesi gibi yerli gruplar da burada bir süre sahne almış. Damsız girmenin mümkün olmadığı Mojo'da, rahatsız edilmeden rahatça eğlenmek mümkün. Giriş ücreti gününe göre 10-25 YTL arasında değişiyor. Dilediğiniz gibi dans edebileceğiniz Mojo, jüri üyelerimizden Pelin Batu'nun da en rahat ettiği ve eğlendiği mekânlar arasında. Sinan Özedincik, Melis Danişmend, Murat Başdoğan ve Ayşe Özyılmazel de buranın Beyoğlu'nun en iyi barlarından biri olduğu görüşünde hemfikir.
Tel: (0212) 243 29 27

OTTO
(Aldığı oy: 4) * * * *

2005'te Asmalımescit'te açılan ve restoran ve bar olarak hizmet veren Otto Tünel, hafta sonları yemek saatinden sonra adeta küçük bir kulübe dönüşüyor. Yaklaşık 40-45 kişilik oturma düzenine sahip olan Otto Tünel, yaz aylarında dışarıdaki oturma grubuyla kapasitesini 80 kişiye kadar çıkabiliyor. Otto Tünel, barı, masaları ve açık mutfağıyla ferah bir ortama sahip. Samimi bir ortamın yansıtıldığı mekânın duvarları, geniş aynalar ve müşterilerin yaptığı pastel boya desenlerle kaplı. Özellikle yemek saatinden sonra daha da yükselen elektronik müzik ile gelenler, istedikleri gibi dans edip eğlenebiliyor. Otto Tünel, pazar günleri hariç 10.00-02.00 saatleri arasında hizmet veriyor. Time Out İstanbul tarafından "En İyi Asmalımescit Mekânı" kategorisinde birinci seçilen ve ödül alan Otto Tünel, jüri üyelerimizden Elif Edes, Murat Başdoğan, Ayşe Özyılmazel ve Ece Sükan'ın favorileri arasında yer alıyor.
Tel: (0212) 292 70 15

DOGZSTAR
(Aldığı oy: 3)
* * *
2007'de açıldığından bu yana elektronik ve alternatif müzik dünyasından sayısız DJ ve sanatçıya ev sahipliği yapan Dogzstar, Kartal Sokak'taki yeni mekânında farklı eğlence seçenekleri sunmaya devam ediyor. Beyoğlu'nun eğlence anlayışına yeni bir soluk getiren Dogzstar, yerel ve uluslararası birçok sanatçı, yazar, müzisyen, dinleyici ve takipçinin buluşma noktası haline gelmiş durumda.
Yenilenen teknik donanım, mimari yapı ve akustik tasarım ile keyifli bir performans alanı haline gelen mekân, giderek tektipleşen müzik ve sanat talebine karşı kendi duruşuna sahip her türlü görsel sanatçıya, müzik grubuna, DJ'e ve ziyaretçiye kapısını açma amacında. Haftanın her günü, gündüz ve gece açık olan Dogzstar, jüri üyelerimizden Pelin Batu, Ece Sükan ve Mehmet Tez'in favori Beyoğlu barları arasında yer alıyor.
Tel: (0212) 244 91 47

HAYAL KAHVESİ
(Aldığı oy: 3)
* * *
Beyoğlu'nun klasiklerinden biri olan Hayal Kahvesi, açıldığı 1992'den beri aynı popülerliğini koruyor. Haftanın her günü çeşitli grupların canlı performanslarını izleyebileceğiniz mekân, 17.00-04.00 arasında açık. Beyoğlu Hayal Kahvesi'nde her pazartesi Cingi, her salı Deep, her çarşamba Özge Fışkın, her perşembe Nefes, her cuma Mirkelam, her cumartesi Soul Stuff ve her pazar Galactica 00.30'da sahne alıyor. Sezon boyunca sürpriz isimler konser veriyor. Sinan Özedincik, Melis Danişmend ve Ayşe Özyılmazel, Hayal Kahvesi'nden vazgeçemeyenler arasında yer alıyor. Tel: (0212) 244 25 58

GHETTO
(Aldığı oy: 2)
**
Tarihi Mario Cantoni binasını şık ve çok amaçlı bir merkeze dönüştüren Ghetto Genuine Music Lounge, bu sezon yenilenerek kapılarını açtı.
Galatasaray'daki mekân, üç katında ve yazın terasıyla birlikte 1500 kişi ağırlayabiliyor. İki katta aynı anda farklı müzikler yapma olanağı bulunan mekânda, alternatif olarak tanımlanan türlerin başarılı örneklerine yer veriliyor. Pelin Batu ve Çimen Uzsoy, Ghetto'nun keyifli bir eğlence merkezi olduğu görüşündeler.
Tel: (0212) 251 75 01

NUPERA
(Aldığı oy: 2)
**
Pera'daki 200 yıllık Petits-Champs Pasajı'nda 2001'den beri hizmet veren NuPera, farklı tarzdaki eğlence mekânlarını bir araya toplayan bir eğlence kompleksi. Restoranından kafesine, barından özel kulübüne ve teras katına farklı zevklere hitap eden NuPera'da özel partiler yapılabiliyor.
Manzarasıyla dikkat çeken NuTeras ise yaz aylarında yoğun ilgi görüyor. Jüri üyelerimizden Sinan Özedincik, NuPera'nın yıllardır çizgisinden ve kalitesinden ödün vermeyen, istikrarlı bir mekân olduğunu söylerken, burası Eda Taşpınar'ın favori mekânları arasında yer alıyor. Tel: (0212) 245 60 70

BAYKUŞ
(Aldığı oy: 1)
*
Beyoğlu Bekar Sokak'ta hizmet veren Baykuş, bir kaferestoran konseptinde olsa da geceleri dans edip, eğlenmek isteyenlerin adresi haline geliyor. Haftanın yedi günü açık olan ve hafta içi saat 10.00-04.00 arasında, hafta sonu ise 05.30'a kadar açık olan Baykuş, 200 kişilik kapasiteye sahip.
Rock, caz, Latin gibi müzikler sunan Baykuş'da özel partiler de düzenleniyor. Murat Başdoğan, Baykuş'un samimiyetini beğendiğini söylüyor. Tel: (0212) 292 88 44

JOLLY JOKER BALANS
(Aldığı oy: 1)
*
2004'te bir eğlence kompleksi olarak açılan Balans, bu sezon yeni kadrosu ve anlayışıyla Jolly Joker Balans olarak hizmete devam ediyor. Bir konser alanı olan mekân, şimdi bar konseptiyle performans merkezi konseptini birleştiriyor.
Beyoğlu Balo Sokak'ta bin metrekare kapalı alana yayılan Jolly Joker Balans, 800 kişilik kapasiteye sahip. Jüri üyelerimizden Melis Danişmend, Jolly Joker Balans'ın keyifli bir eğlence noktası olduğunu söylüyor. Tel: (0212) 251 77 62

ROXY
(Aldığı oy: 1) *
1994'ten beri hizmet veren ve canlı performanslar, konsept geceler, hafta sonu partileriyle dikkat çeken Roxy, İstanbul Caz Festivali'nin resmi mekânı olarak da kullanılıyor. Wynton Marsalis, Marcus Miller, Joshua Redman gibi dev cazcıları ağırlayan mekân, pazar, pazartesi ve salı günleri kapalı.
Giriş ücreti ise bir içki dahil 40 YTL. Jüri üyelerimizden Çimen Uzsoy, Roxy'nin yıldızı asla sönmeyen bir mekân olduğu görüşünde.
Tel: (0212) 245 65 39

Babylon * * * * * * *
Mojo * * * * *
Otto * * * *
Dogzstar * * *

Murat Başdoğan (Gitarist)
* Baykuş
* Otto
* Mojo
* Lokal

Pelin Batu (Oyuncu, sunucu)
* Mojo
* Dogzstar
* Ghetto
* Club Karaoke

Melis Danişmend (Üçnoktabir grubunun solisti)
* Mojo
* Hayal Kahvesi
* Babylon
* Jolly Joker Balans

Elif Edes (İşletmeci)
* Şimdi
* Otto

Sinan Özedincik (Gazeteci)
* Babylon
* NuPera
* Hayal Kahvesi
* Mojo

Ayşe Özyılmazel ( Günaydın yazarı)
* Otto
* Hayal Kahvesi
* Babylon
* Mojo

Ece Sükan (Manken)
* Babylon
* Otto
* Dogzstar

Eda Taşpınar (Tasarımcı)
* Babylon
* NuPera
* Changa

Mehmet Tez ( Rolling Stone dergisi Genel Yayın Yönetmeni)
* Peyote
* Beat
* Dogztar
* Babylon

Çimen Uzsoy ( Time Out İstanbul yeme içme editörü)
* Babylon
* Ghetto
* Roxy
* The Hall

DİĞERLERİ
Club Karaoke Tel: (0212) 293 76 39
Şimdi Tel: (0212) 252 54 43
Lokal Tel: (0212) 249 49 99
Changa Tel: (0212)251 70 64
The Hall Tel: (0212) 244 87 37
Beat Tel: (0212) 292 73 68
Peyote Tel: (0212) 251 43 98
Haberin fotoğrafları