kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
7 Kasım 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Şener Eruygur

İki paşa ilk iddianamede

Veli SARIBOĞA- Recai KÖMÜR / SABAH
07.11.2008
Ergenekon davasında ilginç bir detay ortaya çıktı: İddianamenin Perinçek'le ilgili bölümünde, emekli paşalar Şener Eruygur ve Hurşit Tolon'un, örgütün gizli toplantılarına önderlik ettiği belirtiliyor..
Ergenekon davasının 9'uncu duruşması dün görüldü. Duruşmaya Sedat Peker dışındaki tutuklu sanıklar ile Ali Yasak, Güler Kömürcü Öztürk, Kemal Alemdaroğu, İbrahim Belli ve başka bir suçtan tutuklu bulunan Semih Tufan Günaltayı'n da aralarında bulunduğu 15 tutuksuz sanık katıldı. Okunmasına devam edilen iddianamenin İP Genel Başkanı Doğu Perinçek ile ilgili değerlendirme bölümünde emekli paşalar Şener Eruygur ve Hurşit Tolon'un isimlerinin yer alması dikkat çekti. Bu bölümde Ergenekon'un gizli toplantılarına Perinçek ile birlikte katılan Tolon ve Eruygur'un önderlik yaptığı kaydedildi. İddianamede Perinçek ile ilgili değerlendirme yapılırken 6. Dalga operasyonda gözaltına alınan Eruygur ve Tolon'da ele geçen belgelerden de faydalanıldığı görüldü.

DARBE BELGELERİ
Eruygur ve Tolon'da ele geçirilen darbe planları ve Cumhuriyetçi Çalışma Grubu'na ait dokümünlardan, Perinçek'in kontrolünde olan USİAD (Ulusal Sanayici ve İşadamları Derneği) ve USMER isimli derneklerin darbe yapmaya yönelik ön hazırlık çalışmalarında aktif olarak görev yaptığının belirlendiği kaydedildi. İddianamede Eruygur ve Tolon'dan ele geçen belgeler incelendiğinde darbe hazırlığına yönelik çalışmaların Ergenekon örgütü tarafından halen tüm birimlerce devam ettirildiği ve Perinçek ile grubunun da bu süreç içerisinde aktif olarak faaliyetlerini gizli gizli sürdürdükleri kaydedildi. Eruygur ve Tolon henüz Ergenekon davasında yargılanmıyor. İki paşanın da aralarında bulunduğu sanıklar hakkında ek iddianame hazırlanma aşamasında.

İSİM KRİZİ
Perinçek ile Alemdaroğlu arasındaki telefon görüşmeleri okunurken savcının 'Kemal' ve 'Doğu' demesine sanıklar tepki gösterdi. Perinçek ve Alemdaroğlu savcının kendilerine isimlerinin ya tamamı ya da soyadlarıyla hitap etmesini istedi. Mahkeme Başkanı da savcıdan, sanıklara soyadları ile hitap etmesini istedi. Gazeteci Vedat Yenerer'in avukatı ise iddianamenin savcılar değil Emniyet tarafından hazırlandığını iddia etti.
Haberin fotoğrafları