kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
7 Kasım 2008, Cuma
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak
 
24 Saat
24 Saat
Japon Bebek Takıntısı'ndan bir 'bebek'.

Beyazperdede fetiş seçkisi

05.11.2008
İstanbul Modern Sinema, independent scholars işbirliğiyle bugün başlayıp, 30 Kasım'a kadar devam edecek olan 'Indie-Fetish' başlıklı bir program sunuyor. Programda, film pelikülünden oyuncak bebeklere, sarımsaktan ayrık dişli kadınlara, motosikletten Japon revülerine uzanan, tapındığımız ya da aklımızın takıldığı fetiş nesneleri ve konularıyla ilgili eğlenceli ve renkli bir seçki yer alıyor.
Program dahilinde yönetmen Agnes Varda'nın tarih boyunca kameraya ayıcıklarıyla poz verenlerin bu takıntısının perde arkasını Ydessa, ayıcıklar vs. adlı filminde anlatıyor. Film, bu pazar 17.00'de ve 21 Kasım tarihinde 16.30'da gösterilecek. Katrien Jacobs'un Çince çekilen ve İngilizce altyazılı gösterilen Japon Bebek Takıntısı adlı belgesel filmi, manganın Hong Kong'daki cinsel hayat alışkanlıkları üzerine etkisini araştırıyor. Yönetmen, inanılmaz güzel ve gösterişli bebeklerin, sahipleri için duygusal ve cinsel olarak nasıl arzu nesnesine dönüştüğünü belgeliyor. Merak edenler yarın 13.15'te izleyebilir. Bugün 16.30'da ve 15, 16 28 Kasım tarihlerinde gösterilecek olan Bir Sarımsak On Anneye Bedeldir, 'kötü kokan gül'ü konu alıyor. Film, yönetmen Blank'in gastronomi alanında gerçekleştirdiği en takıntılı portresi olarak nitelendiriliyor. Şef Alice Waters'ın eşliğinde çıkılan ve sarımsağın güzelliğine adanmış bu iştah açıcı yolculukta, sarımsağın tarihi, tüketimi, yetiştirilmesi üzerine kulak, burun ve ağzınıza layık bir şölen sunuluyor.

JAPON REVÜSÜ AYRI BİR DÜNYA
Kim Longinotto ve Jano Williams'ın yönettiği Rüya Kızlar'ı, yarın 12.00'de izlemek mümkün. Filmin sahnesi, Takarazuka Revüsü. Burası, Japonya'da hepsi kadınlardan oluşan çok büyük ve başarılı bir şölen mekanı. Kadınlar erotik sevgili, kırılgan erkek gibi roller oynuyor. Bu revü, aynı zamanda hayatlarında bir farklılık yaratmak için çılgınca arzu duyan genç kızlar için de vazgeçilmez bir dünya. Oldukça disiplinli ve dışa kapalı sosyal gerçekliklerine karşın, burada binlerce Japon kadın tarafından beğenilip arzulanıyorlar. Rüya Kızlar, cinsel kimliği sorgularken, bugünün Japonyası'nda yaşayan genç kadınların çelişik durumlarını da inceliyor.
27 Kasım Perşembe saat 19.00'da ise bu yıl Altın Portakal Film Festivali'nde yarışan İsmail Necmi'nin Bunu Gerçekten Yapmalı mıyım? adlı filminin gösterimi yönetmen ve oyuncuların katılımıyla sunulacak. Bu film, İstanbul'da yaşayan Alman bir kadının, Petra'nın sıradışı yaşamını konu alan gerçek bir öykü. Ani iniş çıkışlarıyla hayatın bir senaryo metninden farksız olduğunu düşündüren bu ilginç öykünün başrol oyuncusu, aslında gerçek yaşamın bir başka yüzünü gösterir: Son kertede hiçbir şey hayat kadar sürprizlerle dolu değildir! Maskeli terapist Herold ile yaptığı konuşmalarında Petra, hayatını gözler önüne sererken, İstanbul ve Almanya ekseninde, aile, arkadaşlar, uyuşturucu ve ölüm gibi temalarla yüzleşir. Film, gerçeklik ve kurgu, belgesel ve dram arasında gidip gelirken, "Gerçek hayat aslında kurgudan daha ilginç olabilir mi?" sorusuna yanıt arıyor.
Programda gösterilecek diğer filmler ise Kaybolan Görüntüler (bugün ve pazar 15.00, 22 Kasım 12.00), Ayrık Dişli Kadınlar (bugün 17.30, yarın 13.00, pazar 17.45, 28 Kasım 16.15), Filme Deneysel Taciz: Görünmeyen Hayalet (30 Kasım 15.00), Kötü Kızlar Gazlar (14 Kasım 16.00, 16, 21 ve 23 Kasım 15.00). Bilgi için: www.istanbulmodern.org Tel:(0212) 334 73 00
Haberin fotoğrafları