kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
6 Kasım 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Borsalardan Obama'ya 'Hoş geldin' sürprizi!

06.11.2008
Barack Obama'nın ABD başkanı seçilmesi ile ortadan kalkan belirsizlik Asya piyasalarına alım getirdi. Ancak akşam saatlerinde Amerika açılışıyla birlikte önce Avrupa ardından ABD düştü..
ABD'de sona eren başkan belirsizliği piyasalardaki olumlu havayı tersine döndürdü. Asya dışındaki borsalar seçim öncesindeki iki günlük kazançlarını dün geri verdi. ABD'deki başkanlık seçimini kazanan Barack Obama'nın, Amerikan ekonomisini toparlayacağı beklentisi Asya borsalarının yüzde 4'ün üzerinde yükselmesini sağladı. Tokyo Borsası yüzde 4.5, Hong Kong Borsası yüzde 5.2, Singapur Borsası yüzde 4.4 yükselişle günü tamamladı.

VERİLER DE KÖTÜ GELDİ
Borsaların Obama coşkusu çok kısa sürdü. Yatırımcıların seçimlerin ardından tekrar ekonomideki sorunlara odaklanmasıyla Avrupa borsalarında, ilaç ve enerji hisseleri öncülüğünde yüzde 3'ü aşan düşüşler yaşandı. Öğleden sonra gelen ABD'de özel sektörde istihdam verisinin Ekim ayında 157 binle beklentilerin üzerinde azalması da piyasalardaki havanın bozulmasında etkili oldu. ABD borsalarında da endeksler yüzde 2'in üzerinde değer kaybetti. Piyasalar şimdi ABD'nin yine Başkanı Barack Obama'nın yeni Hazine Bakanı'nı açıklamasını bekliyor. Obama'nın Hazine Bakanı'nı birkaç gün içinde açıklayacağı öngörülüyor. Bu arada bugün Avrupa ve İngiltere Merkez Bankası'nın faiz toplantıları da var. Her iki bankadan da en az yarımşar puanlık faiz indirimi bekleniyor. Geçtiğimiz hafta Fed'in ardından Japonya, Çin, Hindistan, Avustralya, ve Norveç Merkez bankaları da faiz indirmişti.
Haberin fotoğrafları