kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
6 Kasım 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Doğuş Oto, Mısır'da umduğunu bulamadı satış için karar aldı

06.11.2008
Mısır'da istediği verimi alamayan Doğuş Oto, şirketi satışa çıkardı. Doğuş Oto Yönetim Kurulu Başkanı Acar, "Potansiyelin büyük olmadığını gördük" dedi..
Doğuş Otomotiv geçen yıl kasım ayında 3 milyon dolarlık yatırımla girdiği Mısır pazarında umduğunu bulamadı ve tam 1 yıl sonra şirketi satmaya karar verdi. Doğuş Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Aclan Acar, "Mısır'da potansiyel beklediğimiz gibi çok büyük olmadığını gözledik" dedi. Doğuş Otomotiv, borsaya gönderdiği yazılı açıklamayla yüzde 98 hissedarı olduğu Mısır'ın Kahire kentinde faaliyette bulunan Doğuş Auto Mısr adlı şirketi ile bu şirketin toplam sermayesinde yüzde 99 paya sahip olduğu Doğuş Automotiv LLC ünvanlı şirketini satmak için çalışmalara başlandığını duyurdu.

KASIM 2007'DE AÇILMIŞTI
Yapılan açıklamada "Bölgenin mevcut ekonomik yapısı, sınırlı rekabet olanakları ve küresel ekonomik sıkıntıların bölgeye olası etkilerinin dikkate alınması sonucunda; anılan şirketlerin hisselerinin yerel ya da yabancı ülkelerde faaliyet gösteren otomotiv şirketlerine ve/veya gerçek kişilere satılarak devredilmesi de dahil olmak üzere çeşitli alternatiflerin ve önlemlerin değerlendirilecektir" denildi. 9 Kasım 2007'de törenle hizmete açılan Doğuş Auto Mısr için 3 milyon dolarlık bir yatırım olduğu açıklanmıştı. Halihazırda şirket, Almanya merkezli Volkswagen'in (VW) ürettiği ticari araçların Mısır'da Caddy, Transporter, Caravelle ve Crafter'in satış ve satış sonrası hizmetlerini yapıyor. Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk'in de katıldığı törenle açılan Doğuş Auto Mısr, grubun bölgesel güç olma yolundaki stratejisinin ilk adımını oluşturuyordu.

'PİYASA DURGUN'
Doğuş Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Aclan Acar, konuyla ilgili olarak SABAH'a yaptığı açıklamada, Mısır'da umduklarını bulamadıklarını söyledi. Ülkede potansiyelin çok büyük olmadığını kaydeden Acar, "Piyasalar hakikatten durgun, borsaya yaptığımız açıklamada da dediğimiz gibi yerli ya da yabancı bir ortak ya da satış olabilir. Henüz net kararı vermedik, seçeneklere bakılacak" değerlendirmesined bulundu.