kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
6 Kasım 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Zam Meclis'te kavga konusu oldu

Giriş Saati : 06.11.2008 15:09
Güncelleme : 06.11.2008 15:32
Yeni Haber
Doğal gaza yüzde 22.5 zam yapması ile gündeme oturan Boru Hatları İle Petrol Taşıma Anonim Şirketi (BOTAŞ), TBMM KİT Komisyonu'nda sert bir tartışmaya neden oldu.

KİT Komisyonu Başkanı, AKP İstanbul Milletvekili Ünal Kacır, BOTAŞ'ın hesaplarının görüşülmesini basına kapatmak isteyince Komisyon Üyesi CHP Gaziantep milletvekili Akif Ekici ile arasında tartışma çıktı. "Cahil, şov yapıyorsun, kanun tanımaz" sözlerinin telaffuz edildiği tartışmadan, olayı izlemek isteyen basın mensupları da Kacır'ın tepkisini çekerek, nasibini aldı.

TBMM KİT Komisyonu'nun BOTAŞ'ın 2005-2006 dönemi hesaplarını görüştüğü oturum tartışmalı başladı. Komisyon Başkanı Kacır, Petrol Kanunu gereği oturumun basına kapalı yapılacağını, basın mensuplarının oturumdan ayrılması gerektiğini söyledi.

Bunun üzerine tepki gösteren CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici, "Neyin kanunu?" diye sordu. Bunun üzerine sinirlenen Kacır, "Ne demek neyin kanunu. Siz kanunu kullanmaz mısınız? Türkiye Cumhuriyeti'nin kanunu" tepkisini gösterdi.

"CAHİL-ŞOV YAPMA" KAVGASI

Bunun üzerine Ekici, "Yüzde 80 zam getirmişsiniz. İnsanları perişan etmişsiniz. Ondan sonra gizliyorsunuz" dedi. Komisyon Başkanı Kacır'ın Ekici'yi "cehalet"le suçlaması üzerine Ekici, "En büyük cahil sensin. O davranışınla en büyük cahil sensin" dedi. Kacır'ın, "Burası şov yapma yeri değil" sözleri üzerine de Ekici, "Şov yapan sensin. Benimle düzgün konuş" tepkisini gösterdi.

Bunun üzerine oturumun basına kapatılmasının gerekçesi olan yasa hükmüne bir kez daha atıfta bulunan Kacır, 6326 sayılı Petrol Kanunu'nun 43'üncü maddesi gereğince oturumun gizli yapılması gerektiğini ifade etti.

Halkın doğal gazın alım fiyatını bilmediğini, halka yalnızca zammın bildirildiğini söyleyen Ekici, oturumun açık yapılması gerektiğini savundu.

Ardından tartışmayı izleyen basın mensupları Komisyon başkanı Kacır'ın tepkisini çekti. Basın mensuplarının çıkması gerektiğini tekrarlayan Kacır, "Dönün bir de beni çekin diye söylemiyorum ki. Değerli basın mepsupları ne yapmamızı istiyorsunuz" dedi.

Hem CHP hem AKP'li bazı milletvekillerinin "sakin olunması" telkinleri ile tartışma yumuşarken, bazı milletvekilleri Komisyon Başkanı Kacır'a, "Şeker hapınızı aldınız mı? Şekeriniz yükselmesin" diye takıldı. Ardından komisyon toplantısı basına kapatıldı.

(ANKA)