kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
6 Kasım 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Ersin Özince Caner Çimenbiçer

İş Bankası kriz dinlemedi 1000'inci şubesini açtı

06.11.2008
İş Bankası 1000'inci şubesini açtı. İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince krize rağmen şube açtıklarını ve açmaya da devam edeceklerini söyledi..
İş Bankası mali krizin ortasında 1.000'inci şubesini Kurtköy'de açtı. İş Bankası Genel Müdürü Ersin açılış töreninde yaptığı konuşmada krize rağmen şube açtıklarını ve açmaya da devam edeceklerini söyledi. Banka 50'ye yakın şubeyi de açma planlarını hazırlamış durumda. 1000'inci şubenin henüz bitmemiş bir yolda bir nokta olduğunu söyleyen Özince, İş Bankası'nın bir anonim şirket olmanın çok daha ötesinde bir cumhuriyet kurumu olduğunu belirtti. Özince, "Diyoruz ki İş Bankası bu kriz ortamında nasıl 1000'inci şubesini açtı. Kriz olsa da açacaktık olmasa da açacaktık. Şu anda açılma sırasında olan, Yönetim Kurulu'nda imzalanmış, BDDK'dan izin alınmış onlarca şubemiz var sırada" dedi. Özince, geçtiğimiz yıllarda yatırım bankalarının analizlerinde Türkiye'de şubelerin fazla ve gereksiz olduğu konusundaki tespitleri hatırlattı ve ekledi "Her ne olduysa rüzgarlar değişti. Bu defada şubeler az. Gidelim Türkiye'ye yatırım yapalım denmeye başlandı. Türkiye'de daha fazla şube açalım dendi." Ersin Özince, yaşanan mali krizin Cumhuriyet'in zor koşulları ile kıyaslanamayacağını sözlerine ekledi ve 1924 yılındaki ruhun devam ettiğini belirtti. Açılışta konuşan İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Caner Çimenbiçer ise bundan 85 yıl önce 2 şubesi ve 37 çalışanıyla bankacılık sisteminin ilk nüvesi olarak kapılarını açan İş Bankası'nın, bugün 20 bin çalışanı ve bin şubesiyle Türk bankacılık sisteminin lideri olarak hizmet verdiğini söyledi.

'AYKIRI BİR YER İSTERDİM'
Ersin Özince şubenin yeri ile ilgili olarak da "1.000'inci şubenin Kurtköy'de değil de Anadolu'nun aykırı bir yerinde olmasını isterdim" dedi. 1000'inci şubenin başına Şişli şubesinde yönetmenlik yapan Funda Orhon atandı. Bankada toplam sekiz personel görev yapacak.
Haberin fotoğrafları