kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
5 Kasım 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Cumhurbaşkanı Gül'den Obama'ya tebrik

Giriş Saati : 05.11.2008 15:45
Güncelleme : 05.11.2008 16:52
Yeni Haber
İLİŞKİLİ HABERLER
Cumhurbaşkanı Gül'den Obama'ya tebrik
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ABD Başkanlığı'na seçilen Barack Obama'ya gönderdiği tebrik mektubunda, ''Değişim ve umut mesajınız günümüzün beklentilerini karşılayan bir mesajdır. Türkiye, bu mesajı benimsemektedir'' dedi.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Gül, gönderdiği mektupta, ABD Başkanlığına seçilen Obama'yı kutladı.

Cumhurbaşkanı Gül'ün orijinal metni Cumhurbaşkanlığı'nın internet sitesinde yer alan tebrik mektubu şöyle:

''Sayın Seçilmiş Başkan,Amerika Birleşik Devletleri Başkanlığı;na seçilmeniz dolayısıyla zat-ı alilerini en içten dileklerimle kutluyorum.
Dünyanın siyasi ve ekonomik güçlüklerden geçtiği bir dönemde, büyük ulusunuza önderlik etmeye seçilmiş bulunuyorsunuz. Bununla beraber, zor zamanlarda yaşasak da biz bu zamanlarda insanlık için daha aydınlık günler sağlayacak fırsatların yaratılabileceğine de inanıyoruz. Değişim ve umut mesajınız günümüzün beklentilerini karşılayan bir mesajdır. Türkiye, bu mesajı benimsemektedir.

İki yakın müttefik ve ortak olarak Türkiye ve ABD, hayati çıkarlara dayanan yakın dostluk ilişkileri kurmuşlardır. Özgürlük, demokrasi, insan haklarına saygı ve hukukun üstünlüğü gibi evrensel kabul gören ortak değerlere dayanan bu dostluk, ülkelerimiz için önemli bir varlıktır. Dostluğumuza büyük değer veriyoruz.

Ülkelerimiz arasındaki ortaklık, sadece ikili ilişkilerimiz bakımından değil, Orta Doğu, Kafkasya, Balkanlar ve Orta Asya'yı da kapsayan çok geniş bir coğrafyada barış ve güvenliğe sağladığı güçlü katkılar nedeniyle de özel bir önem taşımaktadır.

Bu bağlamda, başta terörle mücadele olmak üzere, iki ülke arasındaki stratejik ortaklık ve işbirliğinin her alanda daha da ileriye götürülmesi ve paylaştığımız ortak değerlerin ve barışın, bölgemizde ve dünyada yaygınlaştırılması yönündeki kararlılığımızı vurgulamak isterim.
Bu vesileden istifadeyle, zat-ı alilerinin ve ailenizin sağlık ve mutluluğu ile dost ve müttefik ABD halkının refahı için en içten dileklerimi iletirim.''

AA