kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
5 Kasım 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Bakan Atalay'dan "maaş" itirafı

Giriş Saati : 05.11.2008 11:54
Güncelleme : 05.11.2008 16:52
Yeni Haber
İçişleri Bakanı Beşir Atalay, DSP İstanbul Milletvekili Süleyman Yağız'ın soru önergesine verdiği yanıtta, bakanlığının Genel İdare çalışanları ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan emsal personel arasında önemli maaş farkları oluştuğunu açıkladı.

Atalay, ücret adaletsizliğinin giderilmesi için bakanlığı tarafından çalışma yapıldığını da bildirdi.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, DSP İstanbul Milletvekili Süleyman Yağız'ın İçişleri Bakanlığı'nın merkez ve taşra çalışanları ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanların maaş farkına ilişkin soru önergesini yanıtladı. Bakanlığının Genel İdare çalışanları ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan emsal personel arasında son zamanlarda önemli maaş farkları oluştuğunu bildiren Bakan Atalay, "Bazı kurum ve kuruluşlarda çalışan personele çeşitli adlar altında ek ödeme yapıldığı bilinmektedir. Bu nedenle emsal görevleri yapanlar arasında ücret adaletsizliğinin giderilmesi amacıyla Bakanlığımızca çalışmalar yapılmıştır" dedi.

BAKANLIK PERSONELİNE EK ÖDEME

Atalay, ücret adaletsizliğini gidermek üzere, Bakanlık personeline daha önce ödenen 136 YTL'lik denge tazminatına ek olarak merkez ve taşrada bulunan müdür ve uzmanlara 123 YTL, şeflere 118 YTL, memurlara 113 YTL, teknisyenlere 196 YTL ve yardımcı hizmetler sınıfı personeline 103 YTL ek ödeme getirildiğini bildirdi.

İKİ YILDA 2 BİN 500 PERSONEL ALINDI

Atalay, personel yetersizliği nedeniyle KPSS sonucuna göre merkez ve taşra teşkilatına 2007 yılında bin 750, 2008 yılında 750 olmak üzere toplam 2 bin 500 personel alındığını da bildirdi.

5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunu ile ihdas edilen 4 bin kadrodan 2007 yılında 2 bin adet personel alımı yapıldığını, 2008 yılında ise bin adet personel alımının planlandığını kaydeden Atalay, fiilen 568 personelin atamasının gerçekleştiğini söyledi. Atalay, mevcut boş kadrolar için personel alımı çalışmalarının sürdüğünü da belirtti.

(ANKA)