kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
5 Kasım 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Altan Karapaşaoğlu

Meclis'te Deniz Feneri kavgası

Zübeyde YALÇIN
05.11.2008
RTÜK bütçesinin Plan ve Bütçe Komisyonu'ndaki görüşmeleri, AK Parti ile muhalefet arasında kavga çıkardı. Akman'ı protesto eden muhalefet ile AKP milletvekilleri birbirinin üstüne yürüdü..
Deniz Feneri davasında suçlamalara hedef olan RTÜK Başkanı Zahid Akman'ın katıldığı bütçe görüşmeleri muhalefet ile AK Parti milletvekillerini birbirine düşürdü. CHP, DSP ve DTP milletvekilleri Akman konuşurken Plan ve Bütçe Komisyonu'nu terk ederken, AKP'li Komisyon Başkan Vekili Altan Karapaşaoğlu ağız dalaşına girdiği CHP'li Gürol Ergin'in üzerine yürüdü. Karapaşaoğlu'nu AKP'li milletvekilleri durdurup odasına götürdü. Rahatsızlanan Karapaşoğlu, Meclis doktorları tarafından kontrol edildi. Protestoya katılmayan MHP'li üyeler ise Akman'ın aklanana kadar istifa etmesi gerektiğini söylediler.

AKLI BAŞINDA DEĞİL
Cumhurbaşkanlığı, Meclis Başkanlığı, Sayıştay, RTÜK bütçelerinin ele alındığı komisyonda ilk tartışma CHP'li Akif Hamzaçebi'nin "Akman'ın sunum yapmasını Parlamento adına üzüntü verici buluyorum" sözlerine, DTP'li Hasip Kaplan'ın destek vermesi üzerine çıktı. AK Partililerin, "Bu adamın aklı başında değil" diye tepki gösterdiği Kaplan, "Sizin aklınızı başınıza getirmesini biliriz" deyince AK Partili Ömer Faruk Öz'ün "terbiyesiz, ahlaksız, alçak" dediği duyuldu. CHP'li Gürol Ergin "Başbakanı söver, eski Meclis Başkanı söver, burada oturan söver, nedir bu ya?" diyerek Kaplan'a destek verdi.

AHLAKSIZ TARTIŞMASI
Komisyon Başkanı Sait Açba'nın Akman'a söz vermesiyle de ikinci kavga patladı. CHP'li Ergin ayağa kalkıp "Yüzyılın en büyük soygunu Deniz Feneri Davası'nda suçlu olduğu bilinen birisinin burada oturmasını protesto ediyoruz" derken, DTP'li Kaplan da protesto metni okudu. CHP ve DSP'li üyeler ile Kaplan salondan ayrılırken, CHP'lilere parlamentoyu sabote ettiklerini söyleyen AKP'li Karapaşaoğlu'na Ergin, "Ahlaka sahip çıkacaksınız" diye müdahale etti. Karapaşaoğlu, "Siz profesörsünüz, adaba sahip çıkacaksınız" deyince de Ergin, "Profesörüm, ama ahlaklı bir adamım. Ahlaksızlık şovu yapıyorsunuz, ahlaksız sensin" yanıtı verdi. Kürsüden fırlayıp "Geberteceğim seni, şerefsiz, p.......nk" diyerek Ergin'e saldıran Karapaşaoğlu zor durduruldu.