kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
4 Kasım 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

İşsizlere iş arama becerileri öğretiliyor

Giriş Saati : 04.11.2008 13:29
Güncelleme : 04.11.2008 23:52
Yeni Haber
Türkiye İş Kurumu (İşkur) Samsun Bölge MÜdürlüğü tarafından, işsizlik sigortasından yararlananlara yönelik iş arama becerileri kursu düzenlendi.

İşkur İl Müdürlüğü Toplantı Salonun'daki kursa, Samsun'da ikamet eden ve işsizlik sigortasından yararlananlar katıldı.Katılımcılara, İşkur Samsun İl Müdürlüğünde görevli İş ve Meslek Danışma Uzmanı Ömür Demircioğlu tarafından, iş arama becerileri anlatıldı.

İş başvurularında ve iş görüşmelerinde nelere dikkat edilmesi gerektiği, nasıl CV hazırlanacağı, kişisel gelişim gibi konularda bilgi veren Demircioğlu, katımcıların sorularını da yanıtladı.

Kursta katılımcılara seslenen İşkur İl Müdürü Öztekin Kaşukci ise işten ayrılanların ve uzun süre işsiz kalanların iş piyasasından kopuk olduklarını belirtti.

İşsiz kalanların iş piyasasının beklentileri, durumu, hangi nitelikte işçi arandığı yönündeki bilgilerinin de taze olmadığını ifade eden Kaşukci, Samsun'da ilk kez işsizlere iş arama becerileri konusunda bir kurs vererek, bu konuda işsizlerin istihdam edilme potansiyellerini artırmak istediklerini söyledi.

İşverenin beklentileri ile iş arayanların beklentilerini ortaya koyarak, işsizlik sigortasından yararlananlara yol göstermeye çalıştıklarını bildiren Kaşukci, katılımcılardan İşkur'un kendilerini geliştirmeye yönelik kurslarına katılmalarını istedi.

Katılımcılardan Pınar Kurtoğlu da 5 yıldır çalıştığı özel sektörden bir süre önce işten çıkarıldığını ve işsizlik sigortasından yararlanmak için kuruma başvurduğunu anlattı.

İş bulma ümidini taşıdığını ve kursa katıldığını ifade eden Kurtoğlu, kursun başarılı olacağına inandığını söyledi.

Nevzat Seven ise 3 yıldır pazarlama elemanı olarak çalıştığı şirketten bir süre önce çıkarıldığını belirtti.

İşsizlik sigortasının yeterli olmadığını savunan Seven, piyasa şartlarının kötü olduğunu ve daha çok insanın işsiz kalacağını öne sürerek, iş ortamı olmadığı için iş arama becerileri kursunun yararlı olmayacağı görüşünü savundu.

Bu arada, Samsun'da işsizlik sigortasından yararlanan yaklaşık bin 500 kişi olduğu belirtildi. Yetkililer, kursun gruplar halinde verileceğini ve tüm işsizlik sigortasından yararlananların kurslara katılmalarının sağlanacağını kaydettiler.

(AA)