kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
4 Kasım 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
N.D., nişandan bir ay sonra evlenmekten vazgeçince, nişanlısı Yaşar Y.’nin tecavüzüne uğradı.

Ailesi odaya kapattı nişanlısı tecavüz etti

Mehmet YILDIZ - SİVAS
03.11.2008
Sivas'ta 16 yaş büyük biriyle evlendirilmek istenen 16 yaşındaki kız karşı çıkınca, ailesinin de baskısıyla tecavüze uğradı. Genç kız şikâyetçi oldu, annesi, babası, halası ve nişanlısı tutuklandı..
Sivas'ın Suşehri ilçesinde "Bu kadarına da pes" dedirten bir olay yaşandı... Kendisinden 16 yaş büyük biriyle evlendirilmek istenen 16 yaşındaki kız, nişandan bir ay sonra evlenmek istemediğini söyledi. İddiaya göre genç kıza baskı yapan ailesi, kızı nişanlısıyla birlikte odaya kapattı. Burada nişanlısının tecavüzüne uğrayan kız, polise başvurup, hem nişanlısından, hem de kendisini darp ettiğini öne sürdüğü ailesinden şikâyetçi oldu. Tüyler ürperten olay Suşehri ilçesi Yalnızbağlar mahallesinde meydana geldi. 16 yaşındaki N.D. adlı kızın, iki ay önce ailesi tarafından Yaşar Y. (32) ile nişanı yapıldı. Nişanlandıktan bir ay sonra Yaşar Y. ile evlenmek istemediğini belirten genç kızı, annesi Dursaliye D. (40), babası Yücel D. (42) ile halası Selver S. ikna etmeye çalıştı.

BİR DE ÜSTÜNE DAYAK...
Aile tüm çabalarına rağmen olumsuz yanıt alınca kızlarını ikna etmesi için nişanlısı Yaşar Y.'yi evlerine çağırdı. İddiaya göre aile, genç kızı, nişanlısıyla bir odaya kapattı ve evlenebilmeleri için nişanlısının kıza tecavüz etmesine göz yumdu. Yaşadığı korkunç olayın ardından evliliğe halen karşı çıkan N.D., iddiaya göre bu kez annesi, babası ve halası tarafından dövüldü. Bunun üzerine N.D., Suşehri Merkez Karakol Amirliği'ne giderek hem kendi ailesinden, hem de nişanlısından şikâyetçi oldu. Hemen harekete geçen polis, genç kızın annesi, babası, halası ve nişanlısı ile nişanlısının annesi Mintina Y.'yi (59) gözaltına aldı. Emniyette ifadeleri alındıktan sonra adliyeye sevk edilen zanlılardan genç kızın annesi Dursaliye D., babası Yücel D., halası Selver S. ve nişanlısı Yaşar Y. çıkarıldıkları mahkemede, "küçük çocuğa cinsel istismar", "küçük çocuğa cinsel istismara neden olmak", "evlenmek amacıyla çocukları cinsel beraberliğe zorlamak" ve "darp" suçlarından tutuklandı. Genç kızın nişanlısının annesi Mintina Y. ise serbest bırakıldı. N.D., Sivas Sosyal Hizmetler il Müdürlüğü Çocuk Yetiştirme Yurdu'na gönderildi.
Haberin fotoğrafları