kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
4 Kasım 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Haber turu

04.11.2008
Bayan Gül'ün ziyareti çocukları sevindirdi
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile birlikte dün sabah İzmir'e gelen Hayrünnisa Gül, Adnan Menderes Havalimanı'nda eşinden ayrılarak farklı bir programa dahil oldu. Gül, İzmir'deki ilk ziyaretini Karşıyaka Çocuk Yuvası'na yaptı. Bayan Gül, oradan Karşıyaka Ayşe Sevinç Solmaz Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'ne geçti. Zihinsel ve bedensel engelli çocuklarla sohbet eden Hayrünnisa Gül, daha sonra İmren Aykut Çocuk Sığınma Evi'ne geçerek 13-18 yaş grubunda korunmaya muhtaç çocukları ziyaret etti. Bayan Gül ve beraberindekiler öğle yemeğinin ardından, Aktütün Karakolu'nda şehit düşen er Egemen Yıldız'ın (24) Gaziemir Sarnıç'ta oturan ailesini evinde ziyaret etti. Hayrünnisa Gül, dünkü programını şehit düşen bir polisin ailesini ziyaret ederek tamamladı.
Özge İPEKÇİOĞULLARI / İZMİR

Seksle ilgili diziler seks yaşını düşürdü
Rand Corporation adlı düşünce kuruluşunun araştırmasında, "Sex and The City" gibi dizileri izleyen gençlerin, izlemeyenlere göre daha erken cinsel ilişkiye girdiği tespit edildi. Araştırmada buna neden olarak, bu tarz dizilerde seks sahnelerinin ve seksle ilgili konuşmaların çok olması gösterildi. Uzmanlar diziden etkilenen gençlerin korunmadan ilişkiye girip psikolojik sorunlar yaşadıklarını kaydetti.
DIŞ HABERLER

16 yaşındaki öğrenci kalp krizinden öldü
Eskişehir'de, lise öğrencisi Tayfun Baran (16) geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi. Önceki gün Hacca gidecek olan teyzesi için İlahiyat Camisi'nde düzenlenen mevlit töreni sırasında bir anda fenalaşarak yere düşen Tayfun Baran, yakınları tarafından, Özel Sakarya Hastanesi'ne kaldırıldı. Tayfun'un burada yapılan tedavisinde kalbinde ritim bozukluğu olduğu belirlendi. Daha sonra Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edilen Tayfun yolda hayatını kaybetti. Baran'ın cenazesi Asri Mezarlığı'nda toprağa verildi.
Rıdvan UYSAL

12 erkekten biri prostat kanseri
Türk Üroloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Tarık Esen, Türkiye'de her 12 erkekten birinin prostat kanserine yakalandığını belirterek, 50 yaşını geçen erkeklerin yılda bir kez PSA denilen kan muayenesi ile parmak muayenesini yaptırması gerektiğini bildirdi. "Önemli olan erken teşhis" diyen Esen sık idrar ihtiyacının hastalık belirtisi olabileceğini de vurguladı. Araştırmalar Batı'da 7-8 erkekten birinin prostat kanseri olduğunu ortaya koyuyor.
AA

Osmanlı tahtının ikinci vârisi vefat etti
Osmanlı tahtının ikinci vârisi Şehzade Cem Efendi (88) geçtiğimiz cumartesi ABD'de vefat etti. Gazeteci-yazar Murat Bardakçı'nın köşesinde yer alan bilgiye göre Osmanlı hükümdarı Sultan Abdülmecid'in soyundan gelen ve Osmanlı tahtının ikinci vârisi olan Şehzade Cem Efendi 1924'te Türkiye'den sürgüne gönderildi. ABD'ye yerleşen Şehzade ABD ordusuna katılarak subay oldu. İkinci Dünya Savaşı'na da katılan Şehzade, iki çocuk babasıydı. Şehzade Cem Efendi, ABD'de toprağa verilecek.