kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
4 Kasım 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş

Beşiktaş'tan Sarıyer'e denizaltından metro hattı

04.11.2008
Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş yeni bir ulaşım müjdesi daha verdi. Topbaş, Sarıyer ile Beşiktaş arasındaki ulaşımın denizin 30 metre altından gidecek metroyla sağlanacağını söyledi..
İstanbul'da ulaşım alanında önemli projelere imza atan Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş, yeni bir projenin daha müjdesini verdi. Topbaş, Sarıyer'le Beşiktaş arasında denizin 30 metre altından gidecek metro ile ulaşımı sağlamayı öngören bir plan hazırladıklarını söyledi.

SAHİL BOYUNCA GİDECEK
Sarıyer İlçe Teşkilatı'nın 3. Olağan Kongresi'nde yaptığı konuşmada çağdaş bir şehir yaratmada ulaşımın önemini vurgulayaran Topbaş, "Metro ağımız tamamlandığında, Sarıyer'den Silivri, Kartal, Beykoz, hatta Olimpiyat Stadı'na gitmek mümkün olabilecek" diye konuştu. Topbaş, İstanbul'a son 4.5 yılda 22.6 katrilyon YTL yatırım yaptıklarını ifade ederek, bu yatırımın 13.4 katrilyon YTL'lik bölümünün ilçe ve beldelerde gerçekleştiğini söyledi. Başkan Topbaş, "27 Kasım'da 4. Levent'ten, Atatürk Sanayi Sitesi istasyonuna metronun deneme sürüşü başlayacak. Metronun son durağı ise Sarıyer-Çayırbaşı olacak. Bu arada Beşiktaş'tan Sarıyer'e sahil boyunca denizaltından ulaşımı sağlayacak bir metronun da planlamasını yapıyoruz. İstanbul'da 500 km. üzerinde bir mesafe metroyla aşılıp, kentin trafik sorunu çözülecek" dedi.

PROJE 2009'DA HAZIRLANACAK
Beşiktaş-Sarıyer arasında yapılması planlanan denizin 30 metre altından geçecek metro hattı için fizibilite çalışmalarının devam ettiği belirtildi. Yıl sonuna doğru tamamlanması beklenen çalışmalarının ardından, 2009 yılı içerisinde Beşiktaş-Sarıyer metro hattı ile ilgili projenin de yapılması hedefleniyor.