kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
4 Kasım 2008, Salı
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat
Duvarınızastil katmak içinişe üç adet resim-le başlamak yeterliolacaktır. Zamanlakoleksiyonunuzugenişlete-bilirsiniz.

Salonunuzu küçük sanat galerisine çevirin

03.11.2008
Evinizde küçük bir sanat galerisi yaratmak için, bir duvarı resim ve fotoğraflara ayırın. İşe büyük resimleri duvara yerleştirmekle başlayın. Arada boş kalan yerleri ise irili ufaklı pahalı ya da ucuz diğer resim ve fotoğraflarla doldurun..
1- Picasso'nun bu resmi gibi modern sanat eserlerini; süslü ve şatafatlı çerçevelerin içine yerleştirmeyi deneyin. Çünkü, insanlara beklenmedik şeyler sunmak her zaman iyidir ve insanları şaşırtan bir şey her zaman hatırlanır. Gösterişli bir çerçeve içindeki modern bir resmin hiçbir zaman misafirlerinizin aklından çıkmayacağına emin olabilirsiniz.

2- Evinizdeki küçük sanat galerisi için bütün duvarı kullanmaktan kaçınmayın. Yani geniş bir duvara bir-iki resim asma devri çoktan geride kaldı. Artık tüm duvarı dilediğiniz gibi kullanabilirsiniz. Hatta flat TV'nizin etrafını bile resimlerle donatmaktan kaçınmayın.

3- Resimlerle süslediğiniz duvarınızın önüne yerleştireceğiniz mobilyayla ortama ayrı bir hava katabilirsiniz. Örneğin bu resimde olduğu gibi duvarın önüne koyacağınız klasik bir masa ve çevresine yerleştireceğiniz modern ve klasik sandalyelerle, ortamda bir bütünlük oluşturabilirsiniz.

4- Duvarınızı çeşitli resimlerle süslerken her zaman en kaliteli ve pahalı parçaları seçmek zorunda değilsiniz. Örneğin ünlü bir ressamın ya da fotoğrafçının, hatrı sayılır miktarda para ödeyerek sahip olduğunuz resmi ya da fotoğrafının yanına, son derece uygun fiyata elde ettiğiniz imzasız bir resim asmaktan çekinmeyin. Ya da çocuğunuzun okulda çizdiği resimleri gönül rahatlığıyla galerinizdeki değerli parçaların arasına serpiştirin.

5- Konuklarınızın dikkatini yarattığınız duvara çekmekten kaçınmayın. Bunu da o duvardaki eserlerin üstüne yansıtacağınız yumuşak bir ışıkla elde edebilirsiniz.

6- İşe önce duvara büyük resimleri yerleştirerek başlayın. Ama bu yerleştirmeyi aralarında mesafeler bırakarak yapın. Arada kalan bölümleri de büyüklü küçüklü diğer resim ve fotoğraflarla doldurun. (In Style dergisi)