kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
4 Kasım 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Bahçeli

Bahçeli'den aday adayı kriterleri

ANKARA
04.11.2008
İl ve ilçe teşkilatlarına gönderdiği genelge ile yerel seçim startı veren MHP lideri Bahçeli, 'kardeşliğin' korunmasını istedi..
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yayımladığı genelge ile partisinin yerel seçim sürecini başlattı. Bahçeli'nin sıraladığı kriterler arasında "namuslu, ahlaklı, dürüst, hizmeti ilke edinme" gibi özellikler var. Bahçeli, il ve ilçe teşkilatlarına gönderdiği genelgede yarışın demokratik bir süreç olması temennisini iletti.

FAZİLETLİ VE AHLAKLI
Yerel seçimlerle birlikte, toplumun iktidara bir ihtar vereceğini belirten Bahçeli, namuslu, faziletli, ahlaklı ve dürüst hizmeti ilke edinen adaylar ve kadrolarla yola çıkarak barışa ulaşacaklarını kaydetti. Aday adaylarının partide oluşturulan "Ön Değerlendirme Komisyonu" tarafından değerlendirileceğini belirten Bahçeli'nin genelgesine göre MHP'nin izleyeceği süreç şöyle: n MHP'den, belediye başkanlığı, belediye meclis üyeliği ve il genel meclisi üyeliği için aday adayı olmak isteyenler; ilçe ve belde merkezleri için ilçe başkanlıklarına, büyük şehre bağlı alt kademe belediyeleri için merkez ilçe başkanlıklarına, il merkezleri ve büyükşehir belediye başkanlıkları için il başkanlıklarına, 14 Kasım 2008 Cuma günü saat 17.00'ye kadar başvuracak. n İlçe ve merkez ilçe başkanlıkları, başvuruları 16 Kasım 2008 Pazar günü saat 17.00'ye kadar il başkanlıklarına ulaştıracak. n İl yönetim kurulları ilçe ve büyük şehirlerde merkez ilçelerden gelen aday adayları listelerini 21 Kasım 17.00'ye kadar Genel Merkez'e ulaştıracak. nÖn Değerlendirme Komisyonu'na başvuranlar, talip olunan hizmet için yeterliliği, siyasi partiler ve seçim kanunları ile parti tüzüğü ve diğer mevzuat çerçevesinde, MHP'nin ilke ve hedefleri ile uyumu, temsil kabiliyeti, yerel sorun ve çözümlerine ilişkin projeleri, eğitim durumu, mesleki deneyimi ve diğer objektif kriterlere göre, gerektiğinde mülakatla değerlendirilecek.