kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
3 Kasım 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Karayalçın, CHP'nin Ankara Başkan adayı

ANKARA
03.11.2008
Deniz Baykal'ın Murat Karayalçın'a yaptığı iade-i ziyaret olumlu sonuçlandı. Karayalçın'ın SHP'den istifa ederek CHP'den başkent adayı olması kesinleşti. Karayalçın, "Gereken adımı atarım" dedi..
SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın'ın CHP'den Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı dün yapılan ikinci genel başkanlar zirvesiyle kesinleşti. SHP Genel Merkezi'ndeki görüşmenin ardından iki lider basına açıklama yaptı. Baykal, Karayalçın'ın SHP'den istifa edeceğini ve CHP'ye geçeceğini söyledi. Baykal, "Bu konuyu çok uzatmadan, en kısa zamanda netliğe kavuşturacaklarını ümit ediyorum. Bundan sonra CHP ilk resmi belediye başkanı adaylığını Ankara'da ilan edebilecektir" dedi. Karayalçın da SHP'den istifası konusunda "Ne zaman, ne adım atmam gerekiyorsa onu atarım" diye konuştu.

ZAMMA TEPKİ
Deniz Baykal'ın Murat Karayalçın görüşmesi öncesi dün ilk durağı Hasanoğlan'dı. Baykal burada Belediye Parkı ve içindeki yöresel el sanatları ürünlerinin sergilendiği müzenin açılışı törenine katıldı. Baykal, yaptığı konuşmada, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın IMF ile ilgili sözlerini hatırlatırken, "Ne IMF'ni ümük sıkması...Milletin ümüğünü bu doğalgaz zammıyla sen sıktın Tayyip Erdoğan. Ümük sıkmanın daniskasını Başbakan doğalgaz zammı ile göstermiştir" dedi. Doğalgaz zammını da eleştiren Baykal, "Vurgun gibi ansızın gece yarısı'' yapıldığını söyledi. Baykal, "Bu zam bir mali terördür. Doğalgaz zammı taşınabilir değildir. Millet, bunun üstesinden gelemez. Bu zamların acısını, millet sandıkta çıkarır, çıkarmasını bilir'' görüşünü savundu.

İKTİDAR EBEDİ DEĞİL
Baykal, Elmadağ CHP ilçe binasının açılış törenindeki konuşmasında ise belediyelere ilişkin yeni uygulamaları eleştirdi. Baykal, "İktidar, kimseye ebediyen verilmez. Bugün gelirler, yarın giderler. Geldikleri gibi gidecekler. Gittiklerinde yaptıkları yanlışlar, düzeltilecektir. Yanlışlığı yapanlar pişman olacaklardır'' diye konuştu. Başbakan'ın 'Elini kolunu sallayarak bir yerlere gidemediğini' ileri süren Baykal, "Kepenkler kapanıyor, lastikler, arabalar yakılıyor, polislere saldırılıyor. Bunu seyrediyoruz. Bu iyi bir gidiş değildir'' diye konuştu. Deniz Baykal'ın törenden sonra ilçe binasından ayrılmasının ardından partililer arasındaki gerginlik kavgaya dönüştü. Hasanoğlan beldesinden gelen partililer ile Elmadağ grubu arasındaki kavga yumruklaşmaya kadar vardı. Taraflar yetkililerin yoğun uğraşları sonucunda ayrıldı.