kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
3 Kasım 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Haber turu

03.11.2008
Polisten dayak yiyen aileye İHD desteği
Beyoğlu'nda tıkalı yolda polisten yardım isteyince dayak yediğini iddia eden Aras Ailesi, dün İnsan Hakları Derneği'nde basın açıklaması yaptı. Restoran işleten Mehmet Şah A. (46), Beyoğlu Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunduğunu bildirdi. A., polislerin kendisini bayıltana kadar dövdüğünü, oğlunun kolunu kırdığını, ardından ıssız bir sokağa attıklarını iddia etti. A. "Eşim ve diğer oğlumu da tokatladılar. Çocuklarımın psikolojileri bozuldu. Peşini bırakmayacağız" dedi.
Güngör KARAKUŞ / SABAH

Adalet Bakanlığı Savcı Öz'ü korudu
Adalet Bakanlığı, Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz hakkında soruşturma talebiyle Ankara 4. İdare Mahkemesi'ne açılan davaya savunma gönderdi. Bakanlık, Savcı Öz'ün hak ve yetkilerini kötüye kullandığına, objektif davranmadığına, hukuk dışı uygulamalar yaparak soruşturmayı kasıtlı olarak geciktirdiğine dair delil bulunmadığını bildirdi. Mahkeme, Savcı Öz hakkında soruşturma izni verilip verilmeyeceğini karara bağlayacak. Öte yandan, Ergenekon'da 7 duruşma bugün. İddianamenin 479'uncu sayfasında örgütün planladığı eylemler bölümü okunacak.

AB raporu çarşamba oylamaya konuyor
Avrupa Komisyonu üyeleri "Genişleme Stratejisi" ile aralarında Türkiye'nin de bulunduğu aday ülkeler ve potansiyel aday ülkelere ilişkin yıllık ilerleme raporlarını çarşamba günü açıklayacak. Genişlemeden Sorumlu Üye Olli Rehn, belgeleri Avrupa Parlamentosu'na sunacak. Buna göre, Hırvatistan ile müzakere sürecinin 2009'da sona ermesi bekleniyor. Türkiye konusunda herhangi bir tarihten söz edilmezken, Türkiye'ye demokratikleşme ve insan haklarında katedecek daha çok yolunun bulunduğu mesajı veriliyor, "Yeni Cumhurbaşkanı yeni siyasi reform çağrılarıı yaparak olumlu bir rol oynarken hükümet, tutarlı ve kapsamlı siyasi ve anayasal reform programını sunmadı" deniliyor. Ankara ise raporun "objektif ve adil" olması beklentisine odaklandı.
ANKA