kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
3 Kasım 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Türkiye'nin kalbi Hakkâri'de DTP'ye salvo

Bülent AYDEMİR - Nihat FIRAT
03.11.2008
Başbakan "Türkiye'nin kalbindeki şehir' dediği Hakkâri'de PKK ve DTP'ye yüklendi: Kürt kökenli vatandaşımın yaşam hakkını gaspediyorlar..
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Van'dan dün beraberinde İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile Hakkari'nin Yüksekova ilçesine geçti. Erdoğan, aralarında 150'şer yataklı Hakkâri ve Yüksekova devlet hastanelerinin de bulunduğu 749 projenin toplu açılış törenine katıldı. Erdoğan daha sonra Hakkari'ye geçerek partisinin merkez ilçe kongresinde konuşma yaptı. Erdoğan kentte yaptığı konuşmalarda yine DTP'ye yüklenirken, Hakkâri'ye verdikleri öneme vurgu yaptı.

'NEMALANIYORLAR'
Erdoğan "Kürt kökenli vatandaşlarımı istismar edenler aslında buralarda yaşayan vatandaşlarımın yaşam hakkına kastediyorlar. Onların benim Kürt kökenli vatandaşlarıma sevdası yok, sevgisi yok, aşkı yok hizmet anlayışı yok, sadece istismarları var, sadece terörle nemalanmaları var, geçinmeleri var, başka bir şeyleri yok" diye konuştu. Terör örgütünün Kürt halkının yaşam hakkına kastettiğini belirten Erdoğan, "Başkaları Hakkari'yi Türkiye'nin en ucundaki şehir olarak görebilir, ama biz öyle görmüyoruz. Hakkâri Türkiye'nin kalbindeki bir şehirdir" dedi. Erdoğan, "Aramıza nifak tohumları ekmek isteyenlere fırsat vermeyelim. Ne kadar toplayabiliriz, yanımıza ne kadar çekebiliriz. İllerde ilçelerde ne kadar cam çerçeve indirebiliriz. Bunun için kendilerine yandaşlar arıyorlar" diye konuştu.

'BİR İŞ YAPMAZLAR MI?'
Başbakan, 6 yıl önce seçim startı için geldiği Hakkâri'de merkezde gördüğü alışveriş yerlerinin halen aynı ilkel şartlarda olduğunu belirterek, "Niye? Allah aşkına burada belediye çalışmaz mı? Burada yerel yönetim bir iş yapmaz mı? Ha, bugün Başbakan geliyormuş, bunun için çöpler sokaktaymış. Ya o gün de çöpler sokaktaydı zaten, değişen bir şey yok ki. Sokaklarına, caddelerini bakıyorum yine aynı yine pislik içinde, yine böyle. Yol adeta yok. Bir belediye ne iş yapar? Belediye altyapı yapar, çevreyi temiz tutar, çevrenin suyunu halleder, belediye o şehir içerisinde güzel planlama yapar, projeler yapar. Hakkâri'nin merkezinde bunlar niye yapılmıyor?