kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
3 Kasım 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Ergenekon'da 7'inci duruşma

Giriş Saati : 03.11.2008 10:02
Güncelleme : 03.11.2008 23:25
Yeni Haber
''Ergenekon'' davasının 7'nci duruşmasının öğleden sonraki oturumunda, iddianamenin okunmasına ara verildikten sonra, sanık ve avukatların talepleri dinlenildi.

Duruşmanın öğleden sonraki bölümüne, hastaneden geldiği belirtilen tutuklu sanık Hayrettin Ertekin de katıldı.

İddianamenin okunması sırasında söz alan avukat Kadir Kartal, iddianamenin 516. sayfasına kadar okunmasının yeterli olduğunu söyledi.
Kartal, iddianamenin geri kalanının tekrar olduğunu ileri sürerek, bundan sonrasının okunmamasını istedi.

Tutuklu sanık Oktay Yıldırım'ın avukatı Murat İnan da iddianame okunurken müvekkiliyle ilgili 530. sayfanın atlandığını dile getirerek, bu bölümün okunmasını talep etti. Bunun üzerine bu sayfa Cumhuriyet Savcısı tarafından okundu.

Cumhuriyet Savcıları Mehmet Ali Pekgüzel ve Nihat Taşkın'ın iddianameyi dönüşümlü okumasına, saat 15.55'te ara verildi. Daha sonra mahkeme heyetince sanıklar ve avukatların dinlenilmesine başlandı.

VELİ KÜÇÜK'ÜN AVUKATI


Duruşmada söz alan, Veli Küçük'ün avukatı ve kızı Zeynep Küçük, bugüne kadar, daha önceden yazılı yaptıkları talepleri duruşmalarda sözlü dile getirmediğini söyledi.

Ayrıca sözlü talepte bulunmanın, müvekkiline, diğer sanıklara veya mahkemeye bir fayda sağlamayacağını düşündüğü için bu şekilde davrandıklarını anlatan avukat Küçük, müvekkiliyle ilgili soruşturmada başından beri gündem yaratılmaya çalışıldığını ve dezenformasyon yapıldığını, buna izin vermemek için de sözlü talepte bulunmadıklarını ifade etti.

Zeynep Küçük, bu düşüncelerinde haklı olduklarını gördüklerini, geçen duruşmadaki bir taleplerinin bazı medya kuruluşlarında yanlış ve çarpıtılarak yer aldığını savunarak, müvekkili hakkında yıllardır sistemli bir şekilde dezenformasyon yapıldığını, soruşturmayı yürütenlerin de bunun etkisi altında kaldığını ileri sürdü.

Avukat Küçük, ''70 ayrı dedikodu ürünü ithamın iddianamenin içine taşındığını tespit ettik. Tahliye istemememiz bile yanlış yorumlanmıştır. Yazılı tahliye talebini sözlü olarak yenileme gereği duymamıştık. İddiaların tamamı asılsızdır. İddianamede somut, inandırıcı, hukuki hiçbir delil bulunmamaktadır. Bu durumda müvekkilimin, değil aylarca, günlerce, bir saat bile tutuklu kalmasını sağlayacak haklı bir gerekçe yoktur'' diye konuştu.

AA