kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
1 Kasım 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Safra kesesinden 676 taş çıktı

Giriş Saati : 01.11.2008 13:28
Güncelleme : 01.11.2008 22:08
Yeni Haber
Bursa Özel Bahar Hastanesi'nde gerçekleşen ameliyat sonrasında bir hastanın safra kesesinden 676 adet taş çıktı.

Karın ağrısı, bağırsaklarda şişkinlik, mide bulantısı, kusma şikâyetiyle Özel Bahar Hastanesi'ne başvuran Emine G. (44) isimli hastanın yapılan kontrolleri ve çekilen ultrason sonrasında safra kesesinde taş yığını tespit edildi. Ameliyata alınan Emine G'nin safra kesesinden irili ufaklı 676 adet taş çıkarıldı.

Bir hastanın safra kesesinde bu kadar fazla taş çıkmasının kendilerini şaşırttığını belirten Özel Bahar Hastanesi Başhekimi Genel Cerrahi Uzmanı Operatör Dr. Ömer Kurt, "Ameliyatı bizzat ben yaptım. Safra kesesinde taş olacağını biliyordum ama hiç böylesini görmemiştim. Normalde bir hastada 5-10 veya en fazla 20 taş çıkmıştı. Ama bu hastamızın safra kesesinden bulgur ile nohut büyüklüğünde 676 adet taşı başarılı bir operasyonla çıkarttık. Ameliyat sonrasında diğer doktor arkadaşlar kadar, hasta ve yakınları da bu olaya çok şaşırdı." dedi.

Safra kesesinde taş birikmesinin insan sağlığı açısından tehdit oluşturduğunu dile getiren Dr. Kurt, bu tür vakaların genellikle kilolu, beslenmesine dikkat etmeyen, hayvansal gıdaları tüketen, ayrıca çok doğum yapan bayanlarda görülme olasılığının yüksek olduğunu ifade etti. Kurt, hastalığın baş dönmesi, mide bulantısı, bağırsaklarda gaz, şişkinlik, hazımsızlık ve sırt ağrısı gibi şikâyetlerle ortaya çıktığını belirtti.

(CİHAN)