kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
1 Kasım 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Ecevit'in baba evi yıkılmakla karşı karşıya

Giriş Saati : 01.11.2008 11:53
Güncelleme : 01.11.2008 22:08
Yeni Haber
Eski başbakanlardan ve DSP'nin eski Genel Başkanı Bülent Ecevit'in çocukluğunda kısa bir süre kaldığı, daha sonra da zaman zaman ziyaret ettiği Kastamonu'daki baba evi yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya.

Kastamonu'nun Daday ilçesine bağlı Sarıçam köyünde Bülent Ecevit'in dedesi Mustafa Şükrü Efendi tarafından yaptırılan iki katlı ahşap ev, bakımsızlık yüzünden yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya.

Ecevit'in CHP Kastamonu Milletvekili olan babası Fahri Ecevit'in de çocukluğunu ve gençliğini geçirdiği evin çatısının bir bölümü yıkılmış, camları kırılmış ve sıvaları dökülmüş durumda. Harap haldeki evin sıvanmamış ahşap bölümü de çürümek üzere.

Bülent Ecevit, babasının görevi nedeniyle Ankara'ya gittikten sonra zaman zaman bu evde yaşayan dedesini ziyaret etti. Son olarak 1970'li yıllarda evi ziyaret eden Bülent Ecevit, daha sonra bu eve gelemedi. Ecevit'in başbakan olduğu dönemde evin müzeye dönüştürülmesi gündeme geldi, ancak başbakanlığından sonra ev kaderine terk edildi. Ecevit, 1999'da seçim döneminde Kastamonu'ya gitmiş, ancak dede evini ziyaret edememişti.

DEDESİNİN MEZARINI ZİYARET ETMİŞ

Ecevit'lerin komşusu 77 yaşındaki Fedim Karahasan, Bülent Ecevit'in yıllar önce buraya geldiğini, son olarak dedesinin mezarını ziyaret ettiğini söyledi. Aynı köyde yaşayan Samiye Karahasan ise Bülent Ecevit'in başbakanlığı döneminde Daday'da babası Fahri Ecevit'in adını taşıyan okulun açılışı için çok sayıda milletvekili geldiğini belirterek, ''O zaman bu evin müze olacağını söylediler. Bülent Ecevit başbakanlıktan ayrıldı, ondan sonra da gelen giden olmadı. Sadece birkaç kez gazeteciler geldi çekim yaptı'' dedi.

(AA)