kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
1 Kasım 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Gaziantep'te fabrika yangını: 1 ölü

Giriş Saati : 01.11.2008 14:32
Güncelleme : 01.11.2008 22:08
Yeni Haber
Gaziantep'te Organize Sanayi Bölgesinde 14 bin metrekare kapalı alana sahip olan ve iplik üretimi yapan bir fabrikada yangın çıktı. Yangında, 1 işçi yanarak öldü.

Birinci bölgede Selçuk İplik Fabrikası'nın depo bölümünde, henüz bilinmeyen bir nedenle çıkan yangına ilk olarak Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi İtfaiyesi araçları müdahalede bulundu. Yangının büyüyerek diğer bölümlere yayılması sonucu itfaiye ekipleri ve fabrika çalışanları zor anlar yaşadı.

Alevlerin 4 bin metrekarelik depo bölümünü tamamen sarması üzerine büyük fabrikalardan gelen itfaiye ekipleri de söndürme çalışmalarına katıldı. Yangını, 14 itfaiye ekibi, su ve köpük sıkarak kontrol altına almaya çalışıyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerinin kısa sürede müdahale ettiği yangının, deponun yan tarafından bulunan vatandaşların yaşadığı evlere sıçrama tehlikesi üzerine, yangın bölgesinde güvenlik şeridi oluşturuldu.

Yangında depoda bulunan pamuk balyaları ve iplikler tamamen kül oldu. Soğutma çalışmaları sürerken, dumandan etkilenen itfaiye ekiplerine olay yerinde arkadaşları tarafından müdahale edildi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Mustafa Karakuş, yangının saat 9.15 sıralarında pamuk balyalarının bulunduğu büyük depoda henüz belirlenemeyen bir nedenle başladığını, alevlerin arasında kalan bir işçinin yanarak öldüğünü söyledi.

Yangında büyük oranda maddi hasar meydana geldiğini ifade eden Karakuş, ''Ne yazık ki bir ölü var. Soğutma çalışmalarımız devam ediyor. Yangına kısa zamanda müdahale ettik, ancak alevler çok çabuk yayıldı'' diye konuştu. Karakuş, yangının çıkış nedenini belirlemek amacıyla başlatılan çalışmaların sürdüğünü bildirdi.

Yangın konusunda bilgi veren Fabrikanın İşletme Müdürü Ercan Tiryaki ise ''Yangın kumaş bölümünde başladı. Daha sonra diğer bölümlere yayıldı. Yangın tam fabrikada çalıştığımız sırada çıktı. Tahminimizce yangın elektrik kontağından çıktı diye düşünüyoruz'' dedi.

Fabrika sahiplerinden Oktay Kara rahatsızlığı nedeniyle çalışmaları sandalyeden izlerken, Tuncay, Bilal ve Mehmet Kara kardeşler de yangın çalışmalarına bizzat katılarak depoda henüz yanmamış balyaların çıkartılmasına yardımcı oldu.

Organize Sanayi Bölgesinde yer alan diğer fabrika sahipleri de yangın yerine gelerek Oktay Kara'ya geçmiş olsun dileğinde bulundu. Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Nejat Koçer, Selçuk İplik Fabrikasının Gaziantep'te önemli bir yere sahip olduğunu, çıkan yangında bir kişinin ölmesinden ve büyük maddi kayıp nedeniyle üzüntü duyduğunu söyledi.

Jandarma ekipleri fabrika çevresinde güvenlik tedbirleri alırken çevredeki fabrikalarda çalışan işçiler de yangın söndürme çalışmalarına destek veriyor.

(AA)