kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
1 Kasım 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Van'da gerginlik: 13 yaralı

Giriş Saati : 01.11.2008 12:56
Güncelleme : 01.11.2008 19:20
Yeni Haber
Van'da, güvenlik güçleriyle göstericiler arasında çıkan olaylarda 8'i polis, 5'i gösterici toplam 13 kişi yaralandı.

Olaylardan sonra polis 15 kişiyi gözaltına aldı. Gösteriler sırasında 4'ü yakılmak suretiyle 6 araca zarar verildi. Çok sayıda işyerinin camları kırıldı.

*VAN'DAKİ OLAYLI PROTESTODAN KARELER...


VAN'DA GERGİNLİK TIRMANIYOR

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Van'a gelişini protesto etmek için DTP İl Başkanlığı'nın bulunduğu sokakta toplanan grup, sloganlar atarak gerginliği tırmandırıyor.

Van Emniyet Müdürü Salih Kesmez ve yardımcıları, sokağa gelerek grup temsilcileriyle görüştü. Salih Kesmez, "Buraya gelen hepimizin Başbakan'ıdır. İlimize yapılan yatırımları açacaktır, bunun için geliyor. Taşkınlığa sebebiyet vermemenizi rica ediyorum. Siyasi konular beni ilgilendirmiyor. Beni Van'ın güvenliği ilgilendiriyor. Bu sebeple basın açıklamanızı yapıp dağılmanızı ve arkadaşlarınıza da bunu böyle izah etmenizi rica ediyorum." dedi.

Emniyet Müdürü Kesmez'in görüştüğü gençler, grubun bulunduğu yere gidince, "Satılık ajan istemiyoruz" diye tepki gösterildi. Kalabalıktan çıkan bir grup da, dağılmayacaklarını belirtti. Grubun ön sıralarında, yüzlerini bez parçalarıyla örten çocukların yer alması dikkat çekti. Bazı gençler, kaldırım taşlarını sökerek grubun önüne yığdı. Polis, grubu uzaktan izlemeye aldı.

Polis helikopterinin sürekli şehrin üzerinde tur atması dikkat çekti. Tören alanının çevresinde muhtemel olaylara karşı zırhlı araçlarla geniş güvenlik tedbirleri alındı.

Başbakan Erdoğan'ın toplu açılışlara katılacağı yerin 500-600 metre uzağında bulunan DTP İl Başkanlığı binasının bulunduğu sokakta kepenkler kapatıldı. Diğer bütün caddelerde esnaf kepenkleri açtı.

BAŞKALE'DE ESNAF KEPENK KAPATTI

Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın Van'a gerçekleştireceği ziyaret öncesi Başkale esnafı kepenk kapattı.

Kepenklerin açılması için kanaat önderi İskender Ertuş ve kaymakamlık yetkililerinin esnafı ikna etmeye çalıştıkları öğrenildi. DTP Başkale İlçe Başkanlığı binası önünde toplanan yaklaşık 500 kişilik grubun, saat 12.00'de yapılacak açıklamaya katılacağı belirtildi.

(CİHAN)