kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
1 Kasım 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Sonny J'i bugüne kadar hep farklı maskeler ve kasklarla gördük.

Dans et, dönsün dünya!

ÖZGÜR ÇAKIR - SABAH
31.10.2008
Phonem By Miller bu yıl yedi ayrı mekânda müzik keyfi yaşatacak. Etkinlikte bu akşam, son dönemin en popüler DJ'lerinden Sonny J sahne alacak..
Alternatif rock ve elektronik müzik alanında farklı türden müzisyenlere ve güncel sanatçılara yer veren, İKSV'nın düzenlediği Phonem by Miller'ın 6.sı dün akşam başladı. Babylon, Dirty, Otto Santral, Tamirane, Studio Live ve Dirty'de gerçekleşen bu yılki etkinliklerde İstanbul'un önemli alt kültür mekânlarından Dogzstar'da da Türkiye'den gruplar sahne alıyor. Etkinliğin bu akşamki bölümünde son günlerde müzik kanallarında çok sık dönen, dans figürleri, ilginç klibi ve 70'ler disko tarzını andıran eğlenceli müziğiyle herkesin diline dolanmaya başlayan şarkının sahibi sahne alıyor. Üstelik çoğu insan onu şarkının klibindeki uzun bacaklı güzel kadın sanıyor. Ama Handsfree (If You Hold My Hand) adlı bu single, Sonnigton James ya da nam-ı diğer Sonny J'e ait. Bu akşam Phonem By Miller kapsamında saat 23.00'de santralistanbul içinde yer alan Tamirane'de sahne alacak Liverpoollu DJ, EMI etiketiyle çıkan Disastro adlı albümüyle şu sıralar dünyayı sallıyor.

KOLAJ USTASI
Sonny J'nin motown, disco, rock ve pop melodilerinin tam ortasında gezinen albümünde, birden karşımıza tango ya da country melodisi çıkabiliyor. Birbirine çok fazla benzeyen elektronik müzik albümleri arasında Disastro, belki de son zamanların en iyi kolaj işlerinden biri çünkü teknoloji ve müzik ilişkisi ortaya çıkan eserleri sıradanlaştırabiliyor. Konser öncesinde sorularımızı yanıtlayan sanatçı, bu konuda çok temkinli bir biçimde şöyle düşünüyor: "Teknolojiyi kullanalım ama onun bizi kullanmasına izin vermeyelim." Disco pop elektronik müziğin damarlarında gezindiği albümün çok eğlenerek ortaya çıktığı her şarkıda hissediliyor. Zaten müzik piyasasında önceliği kendini eğlendirmeye ve kendisi için bir şeyler yaratmaya veren sanatçıların bu konuda daha başarılı olma şansları yüksek oluyor. Sonny J farklı türler arasındaki yolculuğunun ve kolaj işlerindeki başarısının sırrının tam da bu olduğunu söylüyor ve müziğine rengini veren durumu şöyle anlatıyor: "Hangi türü daha çok sevdiğimi sorarsanız, 60'ların sonunda icra edilen rock müziği diyebilirim. Ama bu soruyu yarın tekrar sorarsanız farklı bir cevap alabilirsiniz." Türkiye'den herhangi bir müzisyeni dinleyip dinlemediğini sorduğumuz Sonny J, "Müziğinizdeki melodiler ve ritimler çok hoş. Belki garip gelecek ama Mustafa Sandal'ın İsyankar adlı şarkısını çok seviyorum" diyor. Bilgi için: www.iksv.org/phonem08